NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

VentureGarden: Έναρξη νέου κύκλου του επιταχυντή επιχειρηματικών ιδεών - Έως 7/3 οι αιτήσεις

VentureGarden: Έναρξη νέου κύκλου του επιταχυντή επιχειρηματικών ιδεών - Έως 7/3 οι αιτήσεις

​Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον νέο κύκλου του επιταχυντή επιχειρηματικών ιδεών VentureGarden που πλέον διανύει τον 8ο χρόνο του. Η συμμετοχή στο VentureGarden είναι δωρεάν και δίνει τη δυνατότητα σε όσες και όσους επιλεγούν να παρακολουθήσουν εντατικά εργαστήρια επιχειρηματικότητας και να λάβουν mentoring.

Υλοποιείται από το Alba Hub for Entrepreneurship and Development (AHEAD) του Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece στην Αθήνα και το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT – A Division of Anatolia College στη Θεσσαλονίκη, με την στήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative-THI).

Απευθύνεται σε ανθρώπους με όραμα και αφοσίωση, οι οποίοι φιλοδοξούν να ενταχθούν στο επιχειρηματικό οικοσύστημα δημιουργώντας τη δική τους επιχείρηση ή εξελίσσοντας την ήδη υπάρχουσα.

Το VentureGarden δίνει έμφαση στον άνθρωπο και όχι στην ιδέα, καθώς οι ιδέες μεταλλάσσονται συνεχώς. Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται σε εργαλεία, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε ιδέα εμπνευστούν.

Οι αιτήσεις για τον νέο κύκλο του VentureGarden σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν ξεκινήσει. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτησή τους στο www.venturegarden.gr. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων είναι η 7 Μαρτίου 2021. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα ακολουθήσει διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή των υποψηφίων.

Για την προστασία της υγείας των εμπλεκόμενων το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί online, όπως έγινε και με τους δύο προηγούμενους κύκλους του. Αξιοποιούνται σύγχρονα και ασύγχρονα εργαλεία εκπαίδευσης και συνεργασίας για την καλύτερη δυνατή εμπειρία των συμμετεχόντων.

Το VentureGarden ξεκινά με μία εντατική και στοχευμένη εκπαιδευτική περίοδο διάρκειας 5 εβδομάδων. Η εκπαίδευση εστιάζει στην κατανόηση της σχέσης που έχει η επιχειρηματική ιδέα με τις ανάγκες των πελατών, ώστε να είναι επιχειρηματικά εφαρμόσιμη. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων επιλέγονται οι συμμετέχοντες που μπορούν να επωφεληθούν από το mentoring.

Ήδη από την έναρξη του προγράμματος τον Φεβρουάριο του 2014, έχουν υποβληθεί 3941 αιτήσεις συμμετοχής, εκ των οποίων οι 1391 επελέγησαν για να παρακολουθήσουν τους προηγούμενους κύκλους του προγράμματος. Συνολικά έχουν υλοποιηθεί 29 κύκλοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο. Έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1240 ώρες εκπαίδευσης και έχουν παρασχεθεί περισσότερες από 1750 ώρες υποστηρικτικής καθοδήγησης σε συμμετέχοντες του VentureGarden.

Μετά την ολοκλήρωση του VentureGarden, συμμετέχοντες παλαιότερων κύκλων του προγράμματος έχουν επιλεγεί από θερμοκοιτίδες για να εξελίξουν την ιδέα τους ή έχουν λάβει χρηματοδότηση για να την υλοποιήσουν. Πολλοί παλαιότεροι συμμετέχοντες είναι σήμερα επιτυχημένοι επιχειρηματίες, χάρη στην υποστήριξη που έλαβαν από το πρόγραμμα.

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 7 Μαρτίου 2021. Για περισσότερες πληροφορίες και για να συμπληρώσετε την αίτηση επισκεφτείτε το www.venturegarden.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr