NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

ΕΣΠΑ για e-shop λιανικής: Πώς να χρησιμοποιήσετε την επιχορήγηση αποτελεσματικά

ΕΣΠΑ για e-shop λιανικής: Πώς να χρησιμοποιήσετε την επιχορήγηση αποτελεσματικά

​Η νέα προκήρυξη ΕΣΠΑ e-λιανικό προσφέρει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μια πολύ ουσιαστική διευκόλυνση, για τη δημιουργία e-shop ή την αναβάθμιση προϋπάρχοντος ηλεκτρονικού καταστήματος. Είναι μια ευκαιρία οι μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις να αγκαλιάσουν την ψηφιοποίηση, μέσω του νέου αυτού προγράμματος επιχορήγησης.

Προϋποθέσεις επιχορήγησης για τις επιχειρήσεις

Οι προϋποθέσεις για την επιχορήγηση είναι οι ακόλουθες:

  • Να έχετε κατάστημα λιανικής, του οποίου η λειτουργία είχε ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από 18 Μαρτίου 2020 και έπειτα.
  • Να υπάρχει μειωμένος τζίρος από 20% και άνω κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2020, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019
  • Το φυσικό κατάστημα να στεγάζετε σε διακριτό χώρο από το χώρο κατοικίας
  • Nα υποβάλετε μία επενδυτική πρόταση ανά Α.Φ.Μ.
  • Να πληροίτε συγκεκριμένες προϋποθέσεις, που αναφέρονται αναλυτικά στη σχετική προκήρυξη

Οι δικαιούχες επιχειρήσεις μπορεί να είναι υφιστάμενες επιχειρήσεις, που έχουν συσταθεί και έχουν αποκτήσει επιλέξιμο ΚΑΔ έως και την 30/09/2019 ή και νεοσύστατες, που έχουν συσταθεί και έχουν αποκτήσει επιλέξιμο ΚΑΔ από 1/10/2019, μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης του προγράμματος.

Τι μπορείτε να κάνετε ακριβώς με τη χρηματοδότηση ΕΣΠΑ e-λιανικό;

Το πρόγραμμα σας βοηθά να αναβαθμίσετε ψηφιακά τον τρόπο που κάνετε πωλήσεις σε είδη λιανικής. Η χρηματοδότηση αφορά αγορές τεχνολογικών συστημάτων, ανάπτυξη και σχεδιασμό του e-shop, πιστοποιητικά ασφαλείας κλπ.

Είτε ενδιαφέρεστε για κατασκευή e-shop από την αρχή, είτε για αναβάθμιση υπάρχοντος e-shop, τώρα είναι η ευκαιρία να εκσυγχρονίσετε τεχνολογικά την επιχείρησή σας.

Κατασκευή e-shop με e-λιανικό

Με την επιχορήγηση του προγράμματος αυτού, γλιτώνετε το σημαντικότερο έξοδο, που είναι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του νέου σας e-shop. Κάτι που είναι σημαντικό να προσέξετε, είναι η οργάνωση των σελίδων και η ταχύτητα φόρτωσής τους. Ζητήστε από το συνεργάτη που θα αναλάβει την υλοποίηση, να δημιουργήσει ένα εύχρηστο, λειτουργικό και γρήγορο e-shop.

Ακόμη, καλύπτονται έξοδα φιλοξενίας σε servers. Κάθε e-shop φιλοξενείται σε κάποιο server, ώστε να υπάρχει δυνατότητα άμεσης ανάκτησης δεδομένων. Το κόστος φιλοξενίας εξαρτάται από την επιλογή του server και είναι κάτι που θα χρειαστεί να συμβουλευτείτε τον προγραμματιστή σας.

Φυσικά, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στους επισκέπτες, αν πρώτα δεν έχει ενσωματωθεί σε αυτό ένα πιστοποιητικό ασφαλείας. Το e-λιανικό καλύπτει και αυτό το έξοδο, προετοιμάζοντας το e-shop σας για την είσοδό του στην ηλεκτρονική αγορά.

Το επόμενο βήμα είναι η διαχείριση του ηλεκτρονικού καταστήματος. Μια συνήθης πρακτική είναι να επιλέγεται ο ίδιος συνεργάτης για την κατασκευή και τη διαχείριση. Διασφαλίστε, όμως, ότι ο συνεργάτης αυτός, εκτός από γνώσεις προγραμματισμού, έχει εξίσου καλή γνώση διαχείρισης και προώθησης του ηλεκτρονικού σας καταστήματος.

Τέλος, δύο βασικές παράμετροι για να εγκριθείτε ως δικαιούχος της χρηματοδότησης, είναι η ανάπτυξη του e-shop σε δύο γλώσσες (προτείνουμε τα ελληνικά και τα αγγλικά), αλλά και ο κατάλληλος σχεδιασμός του ώστε να είναι φιλικό προς κινητές συσκευές (smartphones και tablets).

Αναβάθμιση e-shop με e-λιανικό

Με το e-λιανικό έχετε τη δυνατότητα να ανανεώσετε το design του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, κάνοντάς το πιο μοντέρνο και φιλικό για τους επισκέπτες. Επίσης, η βελτίωση της ταχύτητας φόρτωσης σελίδων, είναι ένα βασικό μέλημα για την αναβάθμιση ηλεκτρονικών καταστημάτων και φυσικά υποστηρίζεται μέσω της χρηματοδότησης.

Ακόμη, αν το e-shop σας μέχρι τώρα υποστήριζε μόνο μια γλώσσα, ήρθε η στιγμή να το αναβαθμίσετε με σύνδεση περισσότερων γλωσσών, βελτιώνοντας την εμπειρία των επισκεπτών σας. Ταυτόχρονα, με την αλλαγή αυτή, απευθύνεστε σε μεγαλύτερο κοινό, χωρίς πια η γλώσσα να αποτελεί εμπόδιο σύνδεσης με δυνητικούς πελάτες.

Αν θέλετε να αυξήσετε το traffic και τις πωλήσεις του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, μπορείτε να κάνετε σύνδεση με marketplaces (πχ Σκρουτζ), να επενδύσετε στο SEO και να συνδέσετε το pixel του Facebook. Έτσι, θα δημιουργήσετε περισσότερες πιθανότητες να σας βρουν όλοι όσοι ψάχνουν τα προϊόντα σας, αλλά και να προωθήσετε τις αυθόρμητες αγορές μέσω social media.

Η χρηματοδότηση για αναβάθμιση μπορεί ακόμη να καλύψει έξοδα για βελτιστοποίηση UI/UX (εμπειρία περιήγησης επισκεπτών στο e-shop), σύνδεση με ERP και Courier, δημιουργία αυτοματοποιημένων μηνυμάτων και εταιρικού blog εντός του e-shop. Όλες αυτές οι ενέργειες συνηγορούν στη μεγαλύτερη ευκολία και αυτοματοποίηση των διαδικασιών, που πλαισιώνουν την ομαλή λειτουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος.

Ένα ακόμη χρήσιμο εργαλείο είναι η ενσωμάτωση πλατφόρμας για email marketing, μια τεχνική που έχει αποδειχθεί πολύ κερδοφόρα στον τομέα του λιανικού εμπορίου. Με τη σύνδεση αυτή θα είστε σε θέση να κρατάτε το κοινό σας ενήμερο για νέα προϊόντα, προσφορές και εκπτώσεις, μεγιστοποιώντας τις πιθανότητες για επαναλαμβανόμενες αγορές.

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον mobile friendly ή mobile responsive σχεδιασμό, που φυσικά μπορεί επίσης να καλυφθεί σαν έργο αναβάθμισης υπάρχοντος e-shop. Όταν το e-shop σας προσαρμόζεται τέλεια σε κινητές συσκευές, έχετε καλύτερες πιθανότητες οι επισκέπτες σας να γίνονται πελάτες, καθώς μεγάλο ποσοστό των online αγορών, πλέον, πραγματοποιείται από smartphones.

Η ομάδα της digital challenge_ αποτελείται από έμπειρους προγραμματιστές, μαρκετίστες, δημιουργούς περιεχομένου και επαγγελματίες διαχείρισης εταιρικών λογαριασμών στο διαδίκτυο. Μάθετε περισσότερα και επικοινωνήστε μαζί τους για αναλυτικότερες πληροφορίες πάνω στη δημιουργία e-shop με το πρόγραμμα e-λιανικό.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr