NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο ESA ψάχνει αστροναύτες και προσφέρει ευκαιρίες για γυναίκες και άτομα με αναπηρίες

Ο ESA ψάχνει αστροναύτες και προσφέρει ευκαιρίες για γυναίκες και άτομα με αναπηρίες
17_02_2021 | 11:44 17_02_2021 | 11:45
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Θέσεις Εργασίας

Οι ευρωπαϊκές Αρχές διαστήματος ξεκίνησαν την πρώτη προσπάθεια πρόσληψης νέων αστροναυτών τα τελευταία 11 χρόνια, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενθάρρυνση των γυναικών και των ατόμων με αναπηρία, ώστε να συμμετάσχουν σε αποστολές στη Σελήνη και, τελικά, στον Άρη.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) δήλωσε την Τρίτη ότι επιδιώκει να ενισχύσει την ποικιλομορφία των πληρωμάτων του και να προσλάβει έως και 26 μόνιμους και εφεδρικούς αστροναύτες.

Ωστόσο, ο ESA προειδοποίησε ότι περιμένει έναν «πολύ μεγάλο αριθμό αιτήσεων» κατά τη διάρκεια των οκτώ εβδομάδων, από τις 31 Μαρτίου, και δήλωσε ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποστούν μια σκληρή διαδικασία επιλογής που θα διαρκέσει μέχρι τον Οκτώβριο του 2022.

«Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για αυτήν τη διαδικασία» δήλωσε η Lucy van der Tas, επικεφαλής του τμήματος Talent Acquisition του ESA, σε συνέντευξη Τύπου.

Η προσαρμογή της τεχνολογίας που επέτρεψε στον άνθρωπο να βρίσκεται στο διάστημα θα μπορούσε να ανοίξει την ευκαιρία για άτομα με αναπηρίες, δήλωσε ο η Ιταλίδα αστροναύτης Samantha Cristoforetti. «Όσον αφορά στα διαστημικά ταξίδια, είμαστε όλοι άτομα με ειδικές ανάγκες», πρόσθεσε.

Οι απαιτήσεις για εργασία στον ESA περιλαμβάνουν μεταπτυχιακό στις φυσικές επιστήμες, τη μηχανική, τα μαθηματικά ή την πληροφορική και τρία χρόνια μεταπτυχιακής εμπειρίας. «Νομίζω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία... Θα είναι μια ευκαιρία να μάθεις πολλά για τον εαυτό σου», είπε η Cristoforetti.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr