NEWSFLASH...
LoveGreece
ανάγνωση

Αφοί Καλογεράκη: Με όραμα την εξάπλωση των κρητικών γαλακτοκομικών προϊόντων [video]

Αφοί Καλογεράκη: Με όραμα την εξάπλωση των κρητικών γαλακτοκομικών προϊόντων [video]
26_02_2021

Powered by:
LoveGreece we believe we can
epixeiro icon LoveGreece

​Οι Αφοί Καλογεράκη είναι μια οικογενειακή επιχείρηση από το Ηράκλειο της Κρήτης που δραστηριοποιείται στον κλάδο της γαλακτοκομίας για πάνω από μισό αιώνα.

Μελετώντας τις παγκόσμιες τάσεις διατροφής, σεβόμενη την παράδοση και αφοσιωμένη στην ποιότητα, δημιουργεί αγνά, κρητικά προϊόντα. Διαθέτει ήδη παρουσία στο οργανωμένο λιανεμπόριο και στην αγορά Horeca στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε Αυστραλία και Αμερική. Όραμά της, η εξάπλωση των κρητικών γαλακτοκομικών προϊόντων πέρα από τα όρια της ελληνικής αγοράς.

Όπως αναφέρει ο Μαρίνος Καλογεράκης, διευθύνων σύμβουλος, η εταιρεία παράγει Κρητικά παραδοσιακά τυροκομικά, με την ναυαρχίδα να αποτελεί η γραβιέρα Κρήτης, όπου παράγεται με αιγοπρόβειο γάλα από ντόπιες φυλές ελευθέρας βοσκής. Παράγει επίσης τη γραβιέρα light, όπου είναι με 30% λιγότερα λιπαρά και 10% λιγότερο αλάτι. Ακολουθούν η μυζήθρα η γλυκιά, ο ανθότυρος ο ξηρός, η ξινομυζήθρα. Είναι διαθέσιμα σε μεγάλες αλυσίδες στην Ελλάδα, καθώς και σε κατά τόπους μέρη από ειδικούς αντιπροσώπους.

Η εταιρία δημιουργήθηκε το 1949 από τον παππού του, Εμμανουήλ Καλογεράκη, που μαζί με διάφορα άλλα επαγγέλματα που έκανε τελικά τον κέρδισε το μεράκι του για την τυροκομία.

Σύμφωνα με τον κ. Καλογεράκη, «η δράση της εταιρίας μας συνδέεται άμεσα με τον πρωτογενή τομέα της Κρήτης, όπου είναι οι κτηνοτρόφοι, καθώς συλλέγουμε το γάλα από 600 παραγωγούς, βοηθώντας την τοπική κοινωνία. Δεύτερος πυλώνας είναι ότι βοηθάμε στην απορρόφηση του ανθρώπινου δυναμικού. Ο τρίτος πυλώνας είναι ότι βοηθάμε, στηρίζουμε, συνεργαζόμαστε, προτιμάμε κρητικούς παραγωγούς, κρητικούς προμηθευτές, ώστε να τελειοποιηθεί το προϊόν που θα βγει στον καταναλωτή, και ο τέταρτος πυλώνας που πιστεύουμε, είναι ότι με τα κρητικά προϊόντα, ότι προωθώντας τα στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, υπάρχει μια θετική ανταπόκριση προς τον τόπο μας.

Σίγουρα, στις μέρες μας, η παγκοσμιοποίηση έχει χτυπήσει την πόρτα, οπότε ο κάθε παραγωγός θα πρέπει να κάνει κάποια βήματα, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις συνθήκες, branding, marketing, social media, packaging είναι διάφορα από τα στοιχεία στα οποία πρέπει να βελτιωθεί. Πάντα όμως θα πρέπει να αποβλέπει στην ποιότητα να είναι σταθερή και να είναι αυτό που θα τον πηγαίνει μπροστά».

Εμπνευσμένο από τον δυναμισμό και τη δημιουργικότητα του ελληνικού επιχειρηματικού πνεύματος, το LoveGreece ιδρύθηκε το 2013 σαν μια πρωτοβουλία για την ενίσχυση και την προώθηση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας ταλαντούχους Έλληνες με εξωστρεφή νοοτροπία. Οι Έλληνες επιχειρηματίες αποτελούν σημαντικό παράγοντα της χώρας που αξίζει να παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο. Το LoveGreece υποστηρίζεται από την Τζίνα Μαμιδάκη, Πρόεδρο του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr