NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Οι άνθρωποι καίνε χιονόμπαλες για να αποδείξουν ότι το χιόνι είναι ψεύτικο - Η εξήγηση

Οι άνθρωποι καίνε χιονόμπαλες για να αποδείξουν ότι το χιόνι είναι ψεύτικο - Η εξήγηση
23_02_2021 | 12:21 23_02_2021 | 12:25
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

​Σε viral βίντεο που έκαναν την εμφάνιση τους στο TikTok και το Twitter, οι χρήστες εμφανίζονται να καίνε χιονόμπαλες, υποστηρίζοντας πως το χιόνι που έπεσε τις τελευταίες ημέρες σε κάποιες περιοχές των ΗΠΑ (και πριν από μερικές μέρες στην Ελλάδα) είναι... ψεύτικο. Τι ακριβώς συμβαίνει;

Τα βίντεο δείχνουν μια απόλυτα φυσιολογική αντίδραση στην τοποθέτηση της φλόγας ενός ανάπτηρα ή σπίρτου κοντά σε μια χιονόμπαλα. Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τα βίντεο από το να συγκεντρώσουν εκατομμύρια προβολές.

Ποιος δημιουργεί αυτό το «ψεύτικο» χιόνι που πέφτει από τον ουρανό σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους; Ο Bill Gates, φυσικά, το όνομα του οποίο εμπλέκεται συνήθως και με άλλες παρόμοιες ιστορίες - από την πανδημία Covid-19 έως τα μυστικά τσιπ παρακολούθησης μέσα σε εμβόλια.

Μερικοί πιστεύουν ότι η Κίνα βρίσκεται πίσω από τη συνωμοσία, στέλνοντας ψεύτικο χιόνι στις ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να πείσουν τους Αμερικανούς ότι η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική.

«Αν το βάλω στο φούρνο μικροκυμάτων, θα αρχίσει να εκρήγνυται γιατί υπάρχει μέταλλο αναμεμιγμένο», επιμένει μια γυναίκα. «Με τίποτα, γίνεται σκληρότερο», ακούγεται να λέει ένας άντρας. «Δεν λιώνει, απλά καίγεται», συνεχίζει η γυναίκα.

Αλλά το χιόνι είναι πραγματικό. Το μυστικό πίσω από τα viral βίντεο χιονιού είναι ένας όρος που ονομάζεται εξάχνωση. Όταν η φλόγα χτυπά τη χιονόμπαλα, τη μετατρέπει από στερεό σε αέριο και όχι υγρό. Το χιόνι γίνεται ατμός αντί να γίνεται υγρό.

Η ιδέα ότι το χιόνι μπορεί να είναι «ψεύτικο» κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό, όπως μπορεί κάποιος να δει σε σχετικά βίντεο στο YouTube. Το παρακάτω βίντεο είναι από το 2014, μία από τις πολλές φορές που η θεωρία συνωμοσίας κυκλοφόρησε ευρέως στο Διαδίκτυο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr