NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

ΗΠΑ: Ο στρατός ετοιμάζει το ισχυρότερο όπλο λέιζερ που εξατμίζει τους στόχους

ΗΠΑ: Ο στρατός ετοιμάζει το ισχυρότερο όπλο λέιζερ που εξατμίζει τους στόχους
24_02_2021 | 11:37 24_02_2021 | 11:38
epixeiro icon Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα, Διεθνή

Ο αμερικανικός στρατός κατασκευάζει ένα όπλο λέιζερ που είναι ένα εκατομμύριο φορές πιο ισχυρό από οποιοδήποτε άλλο χρησιμοποιήθηκε πριν - και λόγω του ότι παρέχει μικρούς παλμούς, η συνολική ενέργεια που απαιτείται είναι χαμηλή.

Το νέο όπλο, που ονομάζεται Tactical Ultrashort Pulsed Laser for Army Platforms, αναμένεται να είναι ισχυρότερο από οποιοδήποτε άλλο. Με βάση τα σχέδια του στρατού, το λέιζερ θα μοιάζει περισσότερο με τουφέκια σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, σε σύγκριση με οτιδήποτε έχουν κατασκευάσει οι μηχανικοί στο παρελθόν.

Τα όπλα λέιζερ που ο αμερικανικός στρατός έχει αναπτύξει στο παρελθόν σχεδιάστηκαν για να προκαλούν τρύπες σε μέταλλα, επιτρέποντάς τους να απενεργοποιούν σχετικά κοντινά οχήματα ή αεροσκάφη.

Το νέο όπλο, αντίθετα, είναι αρκετά ισχυρό για να εξατμιστεί παρά να λιώσει μέταλλο, καθιστώντας το πολύ πιο αποτελεσματικό. Εκτοξεύει απίστευτα πολλούς παλμούς - μεταξύ 20 και 50 κάθε δευτερόλεπτο - που διαμορφώνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπονται χτυπήματα σε μακρινούς στόχους χωρίς οι παλμοί να διαλύονται.

Εκτός από την κατασκευή ενός ισχυρότερου λέιζερ, ο στρατός προσπαθεί να δώσει στο όπλο και μια δυνατότητα ηλεκτρομαγνητικού παλμού (EMP). Το σχέδιο είναι κάθε χτύπημα σε μέταλλο να προκαλεί και διατάραξη σε κοντινά ηλεκτρονικά συστήματα.

Όμως, ενώ ακούγονται υπερβολικά, όλα αυτά είναι εφικτά με τεχνολογία που υπάρχει ήδη σήμερα, όπως δήλωσε ο μηχανικός του Πανεπιστημίου Heriot-Watt, Derryck Reid, στο New Scientist. «Δεν είναι επιστημονική φαντασία», είπε.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr