NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ακυρώνεται σχέδιο για δημιουργία έξυπνης πόλης που συνδεόταν με την Google

Ακυρώνεται σχέδιο για δημιουργία έξυπνης πόλης που συνδεόταν με την Google

Ακυρώθηκε το έργο για τη δημιουργία μιας έξυπνης πόλης από τη Sidewalk Labs, εταιρεία που συνδέεται με την Google, στόχος του οποίου ήταν να παρακολουθεί τα μοτίβα κινητικότητας στο Πόρτλαντ του αμερικανικού Όρεγκον.

Πέρυσι, η Sidewalk εγκατέλειψε επίσης ένα φιλόδοξο έργο για την κατασκευή μιας ψηφιακής πόλης στο Τορόντο, μετά από διαμάχη σχετικά με την κλίμακα των σχεδίων της.

Το Πόρτλαντ επιβεβαίωσε ότι το έργο δεν θα προχωρήσει πλέον. Η Sidewalk είπε ότι το σχέδιο είχε περάσει πρόσφατα στα χέρια μιας spin-off, της Replica.

«Στην Replica, πιστεύουμε ότι οι καλύτερες γνώσεις δεν πρέπει να κοστίζουν σε ιδιωτικό απόρρητο. Δεν είμαστε πρόθυμοι να συμβιβαστούμε με τις αρχές απορρήτου μας, που απογοήτευσε τον πελάτη μας και τελικά οδήγησε στο τέλος του έργου».

Το λογισμικό θα χρησιμοποιούσε μη αναγνωρίσιμα δεδομένα τοποθεσίας για κινητά, για να δείξει πώς οι άνθρωποι μετακινούνται σε μια πόλη.

Στόχος ήταν να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα για να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις σχετικά με το πού θα χτίσουν ποδηλατικές λωρίδες, πώς και πότε θα επιδιορθωθούν δρόμοι αλλά και για την αποτελεσματικότητα των λεωφορειακών γραμμών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr