NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ και σύμμαχοι χτίζουν αλυσίδα εφοδιασμού τεχνολογίας «χωρίς την Κίνα»

ΗΠΑ και σύμμαχοι χτίζουν αλυσίδα εφοδιασμού τεχνολογίας «χωρίς την Κίνα»

Όπως μεταδίδουν τα ασιατικά μέσα ενημέρωσης, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, πρόκειται να υπογράψει σχετικό διάταγμα.

Στόχος θα είναι να επιταχυνθούν οι προσπάθειες για την κατασκευή αλυσίδων εφοδιασμού για brands και άλλα στρατηγικά σημαντικά προϊόντα που εξαρτώνται λιγότερο από την Κίνα, σε συνεργασία με την Ταϊβάν, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Το έγγραφο θα διατάξει την ανάπτυξη μιας εθνικής στρατηγικής εφοδιαστικής αλυσίδας και αναμένεται να ζητήσει συστάσεις για δίκτυα εφοδιασμού που θα είναι λιγότερο ευάλωτα σε διαταραχές, όπως καταστροφές και κυρώσεις από εχθρικές χώρες. Τα μέτρα θα επικεντρωθούν στους ημιαγωγούς, τις μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, τα μέταλλα και τα ιατρικά προϊόντα.

Στο διάταγμα θα τονίζεται ότι «η συνεργασία με συμμάχους μπορεί να οδηγήσει σε ισχυρές, ανθεκτικές αλυσίδες εφοδιασμού», υποδηλώνοντας ότι οι διεθνείς σχέσεις θα έχουν κεντρικό ρόλο σε αυτό το σχέδιο.

Η Ουάσινγκτον αναμένεται να στοχεύσει σε συνεργασίες με την Ταϊβάν, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα στην παραγωγή chipset, αλλά και με οικονομίες της Ασίας-Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, για τις σπάνιες γαίες.

Οι ΗΠΑ έχουν δει το μερίδιό τους στην παγκόσμια παραγωγική ικανότητα ημιαγωγών να μειώνεται κατά τις τελευταίες δεκαετίες, σύμφωνα με την Boston Consulting Group. Αυτό που ήταν 37% το 1990 είναι τώρα κάτω στο 12%.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr