NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Κίνα ετοιμάζει πύραυλο για επανδρωμένες αποστολές στον Άρη και το φεγγάρι

Η Κίνα ετοιμάζει πύραυλο για επανδρωμένες αποστολές στον Άρη και το φεγγάρι
25_02_2021 | 15:19 25_02_2021 | 15:20
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

Η Κίνα ενέκρινε επίσημα την ανάπτυξη ενός βαρέως τύπου διαστημικού πυραύλου, που φέρει την ονομασία Long March 9 ή CZ-9. Η απόφαση αποκαλύφθηκε την Τετάρτη από την κινεζική κρατική τηλεόραση.

Σε ένα απόσπασμα από μια συνέντευξη με το CCTV, ο αναπληρωτής διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Διαστήματος της Κίνας, Wu Yanhua, δήλωσε ότι ο κύριος σκοπός του νέου πυραύλου είναι να χρησιμοποιηθεί για επανδρωμένες αποστολές «σεληνιακής προσεδάφισης ή αποστολές προσεδάφισης στον Άρη» που μπορεί να αναλάβει η χώρα.

Σύμφωνα με Κινέζους αξιωματούχους, η χώρα στοχεύει να πραγματοποιηθεί το ντεμπούτο του πυραύλου εντός του 2030. Αυτό συμβαδίζει με προηγούμενες εκτιμήσεις. Ο πύραυλος σχεδιάζεται να έχει ικανότητα ανύψωσης 140 μετρικών τόνων, με δυνατότητα αποστολής 50 ή περισσότερων τόνων σε σεληνιακή τροχιά. Η Κίνα θα ήθελε επίσης να κάνει τελικά τον πύραυλο, ή τουλάχιστον μέρος αυτού, επαναχρησιμοποιούμενο.

Η ανακοίνωση της Κίνας προσφέρει μια ισχυρή δήλωση της πρόθεσής της να προχωρήσει με την ανθρώπινη εξερεύνηση του διαστήματος. Η χώρα έχει ήδη μιλήσει σχετικά με τη δημιουργία βάσης στη Σελήνη σε περίπου μια δεκαετία, αλλά τώρα είναι η πρώτη φορά που η χώρα εκφράζει ενδιαφέρον να στείλει ανθρώπους και στον Άρη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr