NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Ισραηλινή μελέτη: Το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech μπορεί να «τελειώσει» την πανδημία

Ισραηλινή μελέτη: Το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech μπορεί να «τελειώσει» την πανδημία

Το εμβόλιο των BioNTech και Pfizer κατά του Covid-19 αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματικό κατά του ιού, σε μια μελέτη που παρακολούθησε σχεδόν 1,2 εκατομμύρια άτομα στο Ισραήλ, με τα αποτελέσματα που ανέφεραν οι ειδικοί να δείχνουν ότι οι εμβολιασμοί θα μπορούσαν να τερματίσουν την πανδημία.

Οι δύο δόσεις του εμβολίου απέτρεψαν το 94% των κρουσμάτων Covid-19 σε 596.618 άτομα που εμβολιάστηκαν μεταξύ 20 Δεκεμβρίου και 1 Φεβρουαρίου, περίπου το ένα τέταρτο των οποίων ήταν άνω των 60 ετών, όπως έδειξε έρευνα από το Ινστιτούτο Clalit και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο εμβολιασμός ήταν τόσο αποτελεσματικός που, στην πραγματικότητα, εξωτερικοί εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι με αρκετά μεγάλη χρήση μπορεί να είναι δυνατόν να σταματήσει την πανδημία.

«Αυτό είναι το είδος του εμβολίου που μας δίνει ελπίδα ότι η ανοσία κοπαδιού μπορεί να είναι δυνατή», δήλωσε η Raina MacIntyre, καθηγήτρια βιοασφάλειας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϊ, η οποία δεν συμμετείχε στη μελέτη.

Βάσει των επιπέδων αποτελεσματικότητας που παρατηρούνται στο Ισραήλ, είπε, ο εμβολιασμός του 60% έως 70% του πληθυσμού προσφέρει τις καλύτερες πιθανότητες «για επαναφορά στην κανονικότητα και άνοιγμα της κοινωνίας».

Μετά από δύο δόσεις, το εμβόλιο ήταν εξίσου αποτελεσματικό για ενήλικες ηλικίας 70 ετών και άνω, όπως και για τους νεότερους. Υπήρξαν ενδείξεις ότι το εμβόλιο μπορεί να λειτουργήσει ελαφρώς λιγότερο καλά για άτομα που αντιμετώπιζαν τρεις ή περισσότερες άλλες ασθένειες, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και ο διαβήτης. Ωστόσο, το όφελος παρέμεινε ισχυρό, με 89% προστασία από τα συμπτώματα Covid επτά ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr