NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Σταϊκούρας: Το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδας είναι οι επενδύσεις και οι εξαγωγές

Σταϊκούρας: Το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδας είναι οι επενδύσεις και οι εξαγωγές

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) αναφέρθηκε εκτενώς στη σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας μετά τους κλυδωνισμούς της πανδημίας, καθώς επίσης και στα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Ξεκινώντας την ομιλία του υπογράμμισε τον ρόλο που διαδραματίζει η ΕΑΣΕ στα οικονομικά δρώμενα της χώρας, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε αναλυτικά τα στοχευμένα μέτρα και εργαλεία που σχεδίασε, σχεδιάζει και υλοποιεί η κυβέρνηση για να στηρίξει την οικονομία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, για την οποία «κανένας δεν ήταν προετοιμασμένος» όπως είπε χαρακτηριστικά. «Η κυβέρνηση έχει στηρίξει την επιχειρηματικότητα ώστε να είναι οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης μικρότερες και αναστρέψιμες» ανέφερε ο κύριος Σταϊκούρας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Υπουργός Οικονομικών και στα εξαγγελθέντα μέτρα τόνωσης της ρευστότητας και διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής, τονίζοντας ότι ναι μεν η χώρα έχει αφήσει τα δύσκολα πίσω της, ωστόσο η επιστροφή στην κανονικότητα αναμένεται να είναι σταδιακή.

Στη συνέχεια κάνοντας την αποτίμηση του κυβερνητικού έργου, ο κύριος Σταϊκούρας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τους επενδυτές, αναφέροντας ως παραδείγματα τις επενδύσεις των Microsoft, Pfizer και Volkswagen που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα το τελευταίο διάστημα. «Βασικοί πυλώνες του στρατηγικού σχεδίου της κυβέρνησης για την ανάπτυξη παραμένουν η πράσινη οικονομία, η ενέργεια και η ψηφιοποίηση».

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στις διαρθρωτικές αλλαγές τις οποίες έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση και αφορούν στις μεταβολές στην ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική με μείωση φορολογικών συντελεστών και θέσπιση φορολογικών κινήτρων, καθώς επίσης και τα κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ανθρώπινου κεφαλαίου. Οι παρεμβάσεις αυτές αποτελούσαν διαχρονικά αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου και της ΕΑΣΕ.

Για πρώτη φορά, όπως τόνισε ο Υπουργός, η κυβέρνηση διαμόρφωσε ένα νέο πλαίσιο για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό της εταιρικής διακυβέρνησης, που υπενθυμίζεται ότι ήταν από τις πάγιες θέσεις της ΕΑΣΕ η οποία συμμετέχει με εκπρόσωπό της και στο Εθνικό Συμβούλιο για την Εταιρική Διακυβέρνηση.

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι προσβλέπει στην υποστήριξη από τον επιχειρηματικό κόσμο, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση του Προέδρου της ΕΑΣΕ και Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της Xerox Hellas κ. Βασίλη Ραμπάτ, ο οποίος δήλωσε «Η ΕΑΣΕ έχει έναν ενθουσιασμό να πάει τη χώρα μπροστά μαζί με την κυβέρνηση και να έλθει η πολυπόθητη ανάπτυξη για την οποία έχουμε όλα τα εφόδια, αλλά θα χρειαστεί και υπομονή».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr