NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Michelin δεσμεύεται να κάνει τα ελαστικά της 100% βιώσιμα έως το 2050

Η Michelin δεσμεύεται να κάνει τα ελαστικά της 100% βιώσιμα έως το 2050

Μέχρι το 2050, τα ελαστικά Michelin θα κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμα, ανακυκλωμένα, βιολογικά και βιώσιμα υλικά.

Τα σημερινά ελαστικά Michelin αποτελούνται από περισσότερα από 200 μεμονωμένα εξαρτήματα. Ο κατασκευαστής ελαστικών από τη Γαλλία θέλει όλες οι πτυχές της παραγωγής να είναι βιώσιμες, επιτυγχάνοντας τον στόχο της με επενδύσεις σε νέους τρόπους κατασκευής, όπου χρησιμοποιούνται ανακυκλωμένα υλικά.

Η εταιρεία είναι πεπεισμένη για τις προσπάθειές της, αναθέτοντας σε περίπου 6.000 μηχανικούς, ερευνητές, χημικούς και προγραμματιστές να εργαστούν για την επίτευξη της συγκεκριμένης στρατηγικής.

Εργάζεται, όπως αναφέρει, για τη χρήση όσο το δυνατόν λιγότερων υλικών, διατηρώντας παράλληλα την απόδοση και την άνεση των χαρακτηριστικών που εντοπίζονται στα ελαστικά της.

Αναγνωρίζοντας ότι ο στόχος είναι φιλόδοξος, αλλά όχι ανέφικτος, η Michelin έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή του e.Primacy. Η εταιρεία έχει λάβει μέτρα για να αντισταθμίσει τις εκπομπές CO2 που προκύπτουν από το ελαστικό κατά τη φάση παραγωγής του, από την εξόρυξη πρώτων υλών έως τη μεταφορά του τελικού προϊόντος.

Το ελαστικό e.Primacy πρόκειται να κυκλοφορήσει παγκοσμίως στις αρχές Μαρτίου 2021.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr