NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Βρετανία έχει τη μεγαλύτερη φυγή ξένων εργαζομένων από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η Βρετανία έχει τη μεγαλύτερη φυγή ξένων εργαζομένων από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Οι ξένοι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν τη Βρετανία με τον ταχύτερο ρυθμό μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, παρουσιάζοντας μια πρόκληση για μια οικονομία που έχει ήδη αντιμετωπίσει πλήγμα από το Brexit και τον κορονοϊό.

Μόνο το Λονδίνο έχει «χάσει» 700.000 ξένους εργαζομένους τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες που επικαλείται το Bloomberg.

«Ο κίνδυνος είναι ότι οι άνθρωποι δεν θα επιστρέψουν, οπότε θα έχουμε έλλειψη δεξιοτήτων και εργασίας και θα χάσουμε μόνιμα κάποια παραγωγή, ανάπτυξη και φορολογικά έσοδα» δήλωσε ο Jonathan Portes, καθηγητής οικονομικών του King's College του Λονδίνου, που εκτιμά ότι πάνω από 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι μπορεί να έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. «Δεδομένου ότι η μετανάστευση οδήγησε την οικονομική ανάπτυξη, ιδίως στο Λονδίνο, αυτό θα μπορούσε να είναι κακή είδηση».

Ένα θεωρητικό σενάριο όπου η μετανάστευση σταματά αντί να αυξάνεται, κατά περίπου 100.000 το χρόνο, θα μπορούσε να κοστίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο περίπου το 1% της παραγωγής μετά από πέντε χρόνια. Αυτό θα αύξανε το έλλειμμα του προϋπολογισμού κατά 0,7% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

Είναι αδύνατο να υπολογιστεί πόσοι ακριβώς έχουν αποχωρήσει. Αυτό συμβαίνει επειδή η πανδημία έχει περιορίσει τη συλλογή κυβερνητικών δεδομένων. Οι στατιστικολόγοι βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην Έρευνα Εργατικού Δυναμικού, η οποία έχει δείξει ότι ο πληθυσμός που γεννήθηκε σε χώρα του εξωτερικού συρρικνώθηκε κατά περίπου 900.000, σε 8,3 εκατομμύρια, έως το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Μερικοί λένε ότι η πραγματική εικόνα μπορεί να είναι πολύ χειρότερη. Σε μια αναφορά του Economic Statistics Centre of Excellence που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση, ο Portes και ο συν-συγγραφέας Michael O'Connor υπολόγισαν τον αριθμό σε περίπου 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους. Το Λονδίνο, υπολόγισαν, μπορεί να έχει χάσει περίπου το 8% του πληθυσμού του.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr