NEWSFLASH...
ανάγνωση

Δ. Θερμαϊκού: Ο Δήμος με τα πολλά πρόσωπα

Δ. Θερμαϊκού: Ο Δήμος με τα πολλά πρόσωπα

Τουριστικές, θρησκευτικές, πολιτιστικές και γαστρονομικές αναζητήσεις μαθαίνουμε καλύπτει ο Δήμος Θερμαϊκού, συζητώντας με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Αθλητισμού & Πολιτισμού Παναγιώτη Τροκάνα, ο οποίος σημειώνει μεταξύ άλλων: «Για τον Δήμο Θερμαϊκού καθοριστικό ρόλο στο εγχείρημα ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής έχουν οι τουριστικοί φορείς του Δήμου, καθώς επίσης η συνεργασία μας με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σημαντικό ρόλο παίζει η ενημέρωση των τοπικών επιχειρήσεων, των συνεταιρισμών και των πολιτιστικών συλλόγων καθώς του κοινού ώστε να είναι αρωγοί στα δρώμενα του Δήμου».

Ποια θα λέγατε ότι είναι τα τουριστικά πλεονεκτήματα του Δήμου Θερμαϊκού;

Ο Δήμος Θερμαϊκού δεν είναι απλά ένας προορισμός, αλλά μία εμπειρία που πρέπει να ζήσει κανείς γιατί συνδυάζει την απλότητα με την πολυτέλεια. Είναι ο Δήμος με τα πολλά πρόσωπα, έτοιμος να ικανοποιήσει τον κάθε επισκέπτη. Αποτελούμενος από 8 δημοτικά διαμερίσματα, κάθε ένα από αυτά μπορεί να ικανοποιήσει όποια ανάγκη του επισκέπτη, Αυτό είναι και το μεγαλύτερο τουριστικό πλεονέκτημα.

Τα γραφικά ταβερνάκια πάνω στην άμμο με θέα τον Θερμαϊκό Κόλπο και την πόλη της Θεσσαλονίκης στην Περαία, η παραγωγή τοπικών χαρακτηριστικών προϊόντων του Μεσημερίου, το διεθνώς αναγνωρισμένο κτήμα Γεροβασιλείου στην Επανομή, καθώς και οινοποιεία στην ευρύτερη περιοχή, ικανοποιούν τις γαστρονομικές αναζητήσεις και των πιο απαιτητικών τουριστών. Φρέσκο ψάρι από τη Μηχανιώνα και τους πολλούς ψαράδες σε όλη την έκταση του δήμου μας.

Τα 50 χιλ. της ακτογραμμής, ανατολικά της πόλης της Θεσσαλονίκης, διαθέτουν εύκολα προσβάσιμες παραλίες με κρυστάλλινα νερά και ναυαγοσωστική κάλυψη, μάλιστα 5 από αυτές (Ποταμός, Τουρμπάλι, Αγία Τριάδα, Νέοι Επιβάτες, Περαία-Κοχύλι) έχουν βραβευτεί με γαλάζια σημαία. Δύο (2) περιοχές natura (λιμνοθάλασσα Επανομής, λιμνοθάλασσα Αγγελοχωρίου) με 178 σπάνια προστατευόμενα είδη πτηνών και πάνω από 2.500 είδη φυτών. Επίσης, οι άφθονες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις αποτελούν πόλο έλξης, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Παράθεση - epixeiro.gr

Όραμα της Δημοτικής Αρχής και του Δήμαρχου, Γιώργου Τσαμασλή, είναι η Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη, η οποία θα συμβάλει στην Οικονομική Ανάπτυξη διά της προβολής των Τουριστικών και πολιτιστικών πόρων

Αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή Αινεία, τη σημερινή Μηχανιώνα, ανασκαφές στην θέση Μπγιαδούδι στην Επανομή και ο ταφικός τύμβος στο Αγγελοχώρι προσελκύουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, ενώ ο επιβλητικός Ναός της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα, ο Ιερός Ναός των Ταξιαρχών στην Κερασιά, η παλαιά εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μεσημέρι, ο Ναός του Αγ. Γεωργίου στην Επανομή ικανοποιούν τον θρησκευτικό τουρισμό.

Τι προωθητικές ενέργειες γίνονται προκειμένου να γίνει γνωστός ο Δήμος Θερμαϊκού; Η διοργάνωση της ΔΕΘ είναι σημαντική για εσάς από άποψη νέων συνεργασιών με άλλους Δήμους και φορείς;

Ο Δήμος Θερμαϊκού έχει αναλάβει ένα σύνολο δράσεων προώθησης και προβολής της περιοχής που αφορούν στη δημιουργία προωθητικών υλικών, διαφήμιση σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, προβολή στα social media.

Μέσω της Αντιδημαρχίας Τουρισμού, Αθλητισμού & Πολιτισμού, συμμετείχαμε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «IFT Belgrade 2020», που αποτελεί θεσμό για όλα τα Βαλκάνια, στο πλαίσιο προβολής και προώθησης του Δήμου σε νέες τουριστικές αγορές, με στόχο την ενίσχυση των τουριστικών ροών. Συμμετείχαμε στην Έκθεση PHILOXENIA 2019, στο Πανελλήνιο Συνέδριο Υγειών Πόλεων 2019 και 2020, είχαμε συμμετοχή το 2019 στο Greek Panorama που έγινε στο Ζάππειο, Αυτές οι πρωτοβουλίες έχουν ιδιαίτερη σημασία για την τουριστική ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής ως Τουριστικού Προορισμού σε Εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Φυσικά, σε όλο αυτό το εγχείρημα, καθοριστικό ρόλο έχουν και οι τουριστικοί φορείς του Δήμου Θερμαϊκού, καθώς, επίσης, η συνεργασία μας με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να ενημερώνονται οι τοπικές επιχειρήσεις, οι συνεταιρισμοί, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, καθώς και το ευρύ κοινό, ώστε να είναι αρωγοί και ωφελούμενοι από όλα τα δρώμενα.

Οπωσδήποτε η διοργάνωση της ΔΕΘ είναι σημαντική όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλους τους φορείς που εμπλέκονται. Μας δίνεται η ευκαιρία μέσω της προβολής να συνεργαστούμε, να προβάλουμε, να συζητήσουμε σχετικά με τον τόπο μας και τις ομορφιές του.

Epanomi-wetland-and-coastal-zone.jpg?mtime=20210228012045#asset:249108

Όραμα της Δημοτικής Αρχής και του Δήμαρχου μας, Γιώργου Τσαμασλή, είναι η Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη, η οποία θα συμβάλει στην Οικονομική Ανάπτυξη διά της προβολής των τουριστικών και πολιτιστικών πόρων της, χωρίς να υπονομεύει και να αγνοεί την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής.

Πώς μπορεί ο τουρίστας να φτάσει στον Δήμο σας, η διαμονή είναι εύκολη, υπάρχουν καταλύματα;

Η πρόσβαση είναι εύκολη, τόσο με το αυτοκίνητο, όσο και με τη συγκοινωνία. Η έδρα του Δήμου Θερμαϊκού, η Περαία, απέχει μόλις 25 λεπτά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και 7 λεπτά από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Μακεδονία». Η αστική συγκοινωνία από την πόλη της Θεσσαλονίκης εξυπηρετεί ευρέως όλους τους προαναφερθέντες προορισμούς, ενώ, τους καλοκαιρινούς μήνες, υπάρχει σύνδεση καθημερινά με καραβάκι από τον Λευκό Πύργο για Περαία και Νέους Επιβάτες.

Στον Δήμο υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία και καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης που απευθύνονται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα με υπηρεσίες πέραν των προσδοκιών.

Η θέση του αεροδρομίου και η πρόσφατη ανακαίνισή του σας ευνοεί;

Φυσικά, είμαστε σε απόσταση αναπνοής και, αν και η συγκοινωνία εξυπηρετεί, θα ήταν επιθυμία μας η δυνατότητα απευθείας σύνδεσης του αεροδρομίου με τον δήμο μας. Η πρόσφατη ανακαίνιση σαφώς και προσδοκά την αριθμητική αύξηση των τουριστών και εμείς θα είμαστε έτοιμοι να τους φιλοξενήσουμε.

visit-thermaikos-1.jpg?mtime=20210228012122#asset:249109

Τι εναλλακτικές προτάσεις θα δίνατε σε έναν επισκέπτη προκειμένου να παρατείνει την παραμονή του στο Δήμο σας;

Ο Δήμος Θερμαϊκού, όπως προανέφερα, εξυπηρετεί ανάγκες και του πιο απαιτητικού επισκέπτη. Καλύπτει τουριστικές, θρησκευτικές, πολιτιστικές και γαστρονομικές αναζητήσεις. Είναι ένας υπέροχος τόπος για να ζεις.

Ποια τα σχέδια σας για αυτό το καλοκαίρι;

Τον τελευταίο χρόνο ζούμε κάτι φοβερό, η πανδημία μας έχει επηρεάσει όλους, όμως εμείς μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον θα κάνουμε μία επανεκκίνηση μαζί με τους επαγγελματίες του τουρισμού του Δήμου μας και θα είμαστε προετοιμασμένοι να υποδεχτούμε τους επισκέπτες και να τους παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες. Στόχος μας είναι ο Δήμος Θερμαϊκού να γίνει, για ακόμη ένα καλοκαίρι, πόλος έλξης, τόσο για αναψυχή στις παράλιες μας και ξενάγηση, όσο και για τα πολιτιστικά και τα αθλητικά δρώμενα.

dimos_thermaikou_tourism_spot.jpg?mtime=20210228012151#asset:249110


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr