NEWSFLASH...
ανάγνωση

Η Aegean προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα των ταξιδιών

Η Aegean προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα των ταξιδιών
01_03_2021
epixeiro icon

Η πρόοδος των εμβολιασμών, η πιθανότητα να εξευρεθεί τελικά μια κοινή ευρωπαϊκή λύση για τις μετακινήσεις, αξιοποιώντας και το πιστοποιητικό εμβολιασμών, το πρώτο «μεταπανδημικό» καλοκαίρι και, κυρίω,ς η καταγεγραμμένη και αυξανόμενη επιθυμία όλων να ταξιδέψουν μόλις οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, έχουν αυξήσει την κινητικότητα από την πλευρά των αεροπορικών εταιρειών, που προχωρούν, με μεγαλύτερη πλέον ορατότητα, στο σχεδιασμό του δικτύου τους για τη νέα χρονιά.

Στην παρούσα συγκυρία, όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα, θα αποτελέσει έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς, συνεχίζοντας την τάση της προηγούμενης θερινής περιόδου, ωστόσο η συμπεριφορά των επιβατών, έστω και προσωρινά, αναμένεται να εμφανίζει διαφοροποιήσεις που αναμενόμενα αποτυπώνονται και στη στρατηγική των αεροπορικών.

Περισσότερες απευθείας πτήσεις προς την περιφέρεια

Από την πλευρά της η AEGEAN, που ετοιμάζεται για τη δυναμική επανεκκίνηση των ταξιδιών, τοποθετήθηκε ήδη στρατηγικά, με τη διαμόρφωση του πτητικού της προγράμματος για το 2021, ώστε να περιλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος των απευθείας πτήσεων της προς το εξωτερικό από τις περιφερειακές βάσεις της και τα νησιά. Ανταποκρινόμενη, όπως φαίνεται, στην τάση των επισκεπτών, να παραμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στον τουριστικό προορισμό που έχουν επιλέξει για τις διακοπές τους στη χώρα μας, χωρίς τους συχνούς συνδυασμούς 2 - 3 προορισμών, τάση που αναμένεται να διατηρηθεί όσο διαρκεί η πανδημία.

Με 17 έως 20 αεροσκάφη που θα επιχειρούν απευθείας και αποκλειστικά από τις 7 περιφερειακές βάσεις της , σε συνολικά 65 δημοφιλή δρομολόγια του εξωτερικού με τακτικές πτήσεις, η AEGEAN ενισχύει τη δραστηριότητά της στην περιφέρεια, συμβάλλοντας στις προϋποθέσεις για ανάκαμψη του τουρισμού, τη νέα τουριστική περίοδο. Παράλληλα, με ενίσχυση του αριθμού αεροσκαφών για ναυλωμένες πτήσεις, αναμένεται να προσθέσει 50 επιπλέον δρομολόγια, αυξάνοντας τον αριθμό αυτών που θα εξυπηρετούνται απευθείας από την περιφέρεια, σε περισσότερα από 100.

AEGEAN_neo_1.jpg?mtime=20210228051325#asset:249164

Ωστόσο και το πρόγραμμά της από τη βάση της Αθήνας περιλαμβάνει ένα αρχικό πρόγραμμα πτήσεων σε 37 χώρες και 92 προορισμούς, με τους 65 από αυτούς να αφορούν το δίκτυο εξωτερικού. Ο αρχικός σχεδιασμός της εταιρείας, που ξεκινά περισσότερο δυναμικά προς το τέλος Μαΐου, μόνο από τον κόμβο της Αθήνας, περιλαμβάνει τη διάθεση περίπου του 70% των διαθέσιμων θέσεων συγκριτικά με το καλοκαίρι 2019, ωστόσο μέχρι οι συνθήκες για το άνοιγμα του τουρισμού να προσδιοριστούν με ακρίβεια είναι πιθανό να υπάρξουν κάποιες αλλαγές.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία δεν περιορίζεται μόνο στις προσαρμογές του πτητικού της προγράμματος, αλλά φαίνεται να προχωρά και σε συνεχείς προσαρμογές των υπηρεσιών της έχοντας ως βασικό γνώμονα τη διαρκή αναβάθμιση της εμπειρίας του επιβάτη και σε συνθήκες πανδημίας. Τα νέα αεροσκάφη Α320 και Α321 της οικογένειας A320neo που συνεχίζει να παραλαμβάνει άλλωστε διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο την ταξιδιωτική εμπειρία του επιβάτη.

Μεγαλύτερη ευελιξία και περισσότερες εναλλακτικές

Με τους κανόνες και τους περιορισμούς για τα ταξίδια να αλλάζουν σε καθημερινή βάση, ο επιβάτης έχει ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για ευελιξία, δηλαδή να μπορεί να αλλάζει την κράτηση του ξενοδοχείου ή της πτήσης του χωρίς επιπλέον κόστος. Η μεγαλύτερη ευελιξία και οι πολλαπλές επιλογές φαίνεται να περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο η AEGEAN ανταποκρίθηκε και συνεχίζει ανταποκρίνεται στην ανάγκη του επιβάτη για ευελιξία, αλλά και χαμηλές τιμές.

Πριν από την πανδημία, θα έπρεπε κανείς πράγματι να αγοράσει ένα πλήρως ευέλικτο αεροπορικό εισιτήριο για να έχει τη δυνατότητα να τροποποιήσει τις ημερομηνίες, κάτι που ήταν σχετικά ακριβότερο από ένα απλό εισιτήριο. Πλέον οι περισσότερες εταιρείες, και φυσικά η AEGEAN, έχουν ενισχύσει τις δυνατότητες ευελιξίας στους ναύλους, ώστε ο επιβάτης να μπορεί να διαχειριστεί με ηρεμία και περισσότερη ευελιξία το ταξίδι του.

AEGEAN_n1.jpg?mtime=20210228051349#asset:249165

Αυτό αποτυπώνεται και στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των Miles+Bonus επιβατών πραγματοποιώντας μια σειρά από ενέργειες που εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ευελιξία, περισσότερες εναλλακτικές και διατήρηση των προνομίων τους, έως ότου μπορέσουν να ταξιδέψουν ξανά.

Κοντά στα Miles+Bonus μέλη της

Ήδη από το Μάρτιο του 2020, η AEGEAN επέκτεινε τη διάρκεια της βαθμίδας των Silver και Gold μελών του προγράμματος, παρέχοντας ταυτόχρονα στα μέλη του Miles+Bonus μέχρι και 3.000 μίλια δώρο για αλλαγές εισιτηρίων, ενώ από τον Οκτώβριο του 2020 και έπειτα, προχώρησε σε προσαρμογή των κανόνων για τη διατήρηση και την αναβάθμιση της βαθμίδας των μελών της, με κύριο γνώμονα τη στήριξη των επιβατών της, όσο οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν τους επιτρέπουν να ταξιδέψουν.

aegean_nMilesBonus.jpg?mtime=20210228051408#asset:249166


Παράλληλα, σταθερή επιδίωξη της εταιρείας, είναι να βοηθήσει τα μέλη του προγράμματος Miles+Bonus να καλύψουν, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, το χαμένο έδαφος στη συγκέντρωση μιλίων από την περίοδο εφαρμογής των μέτρων περιορισμού, αλλά και να αυξήσει τις παροχές του προγράμματος, επιστρέφοντάς τους αξία. Διπλά μίλια εξαργύρωσης για τις καλοκαιρινές κρατήσεις, διπλά μίλια εξαργύρωσης για τις κρατήσεις οικογενειακών εισιτηρίων, παροχές μιλίων σε επιλεγμένους συνεργάτες του προγράμματος, αλλά και η πρωτοποριακή υπηρεσία Miles+Discount, που έδωσε τη δυνατότητα στα μέλη του Miles+Bonus να αποκτήσουν έως και 60€ έκπτωση στο αεροπορικό εισιτήριό της επιλογής τους, αποτέλεσαν μερικές μόνο από τις στοχευμένες ενέργειες της εταιρείας για να στηρίξει τα μέλη της, την περίοδο της πανδημίας.

Ενώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασε και το νέο ψηφιακό περιβάλλον που διαμόρφωσε αποκλειστικά για εκείνους στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών της, προετοιμάζοντας το έδαφος για την επιστροφή στο αεροπορικό ταξίδι.

Ετοιμότητα για την επόμενη μέρα

Για την AEGEAN, τον μεγαλύτερο ελληνικό αερομεταφορέα με την έντονη παρουσία στο εξωτερικό, καθώς περίπου το 80% της δραστηριότητάς της συντελείται στο δίκτυο εξωτερικού, η πανδημία αποτέλεσε από την πρώτη μέρα μία μεγάλη πρόκληση που επέβαλε προσαρμοστικότητα, ευελιξία και αντοχή τόσο για τη γρήγορη διαμόρφωση νέων απαραίτητων διαδικασιών για την προστασία της υγείας των επιβατών και των πληρωμάτων όσο και για την αντιμετώπιση των εμπορικών και κατ' επέκταση οικονομικών προκλήσεων. Ωστόσο όλα δείχνουν ότι η εταιρεία είναι ήδη έτοιμη για την επόμενη μέρα των αερομεταφορών και του του τουρισμού.

Όπως άλλωστε δήλωσε σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό της IATA και ο CEO της AEGEAN κ. Δημήτρης Γερογιάννης. «Η AEGEAN έχει μακρόχρονη εμπειρία στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων. Από αυτήν την κρίση θα αναδυθούμε ακόμη πιο ανθεκτικοί και ανταγωνιστικοί».

aegean_1a.jpg?mtime=20210228051424#asset:249167

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr