NEWSFLASH...
ανάγνωση

Οι σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες χρειάζονται σύγχρονες καλύψεις

Οι σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες χρειάζονται σύγχρονες καλύψεις

H Σπυριδούλα Καλαμαρά, Senior Broker της Howden Matrix, εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο η σωστή ασφάλιση προστατεύει και διασφαλίζει το τουριστικό επιχειρείν.

Ο ξενοδοχειακός κλάδος είναι ραγδαία αναπτυσσόμενος, παρουσιάζει σημαντικές επενδύσεις κάθε χρόνο, γεγονός που στόχο έχει τη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας των υποδομών, των παρεχόμενων υπηρεσιών και κατ’ επέκταση των προσδοκιών των επισκεπτών. Η σωστή, πλήρης και σύγχρονη ασφάλιση αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την προστασία των ξενοδοχείων, καθώς θα βοηθήσει την ανάκαμψη και την βιωσιμότητά της επιχείρησης μετά από μια αιφνίδια επέλευση κινδύνου ή ζημιάς.

Εμείς στην Howden Matrix βρισκόμαστε δίπλα στους πελάτες μας, παρέχοντας και αναλυτική μελέτη και, στη συνέχεια, κατάρτιση του ενδεδειγμένου πλαισίου ασφάλισης (tailor made), καθώς και άμεση και αποτελεσματική διαχείριση ζημιών. Αντιμετωπίζουμε δηλαδή την κάθε περίπτωση, ως μοναδική και, κυριολεκτικά, δημιουργούμε ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της εκάστοτε ξενοδοχειακής μονάδας.

Για τα ξενοδοχεία, οι δύο πιο βασικοί κλάδοι ασφάλισης είναι αυτοί της περιουσίας και της αστικής ευθύνης. Η ασφάλιση περιουσίας καλύπτει υλικές ζημίες στις κτιριακές εγκαταστάσεις, στο περιεχόμενο της επιχείρησης και στην τυχόν επακόλουθη διακοπή εργασιών. Το εύρος των παρεχόμενων καλύψεων είναι μεγάλο, ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε ζημιές λόγω πυρκαγιάς, κεραυνού, έκρηξης, σεισμού, ακραίων καιρικών φαινομένων, κακόβουλων ενεργειών, καθώς και κλοπή, ληστεία, βραχυκύκλωμα, θραύση κρυστάλλων.

Παράλληλα, με την ασφάλιση αστικής ευθύνης καλύπτονται οι απαιτήσεις τρίτων που ο ασφαλισμένος υποχρεούται να ικανοποιήσει (βάσει των διατάξεων του νόμου περί αστικής ευθύνης) και αφορούν σωματικές βλάβες, θάνατο, υλικές ζημιές. Πέραν της βασικής κάλυψης υπάρχουν και σημαντικές επεκτάσεις που μπορούν να προστεθούν και που αφορούν στην Εργοδοτική Ευθύνη ή σε προβλήματα που μπορούν να προκύψουν και να οδηγήσουν σε απαιτήσεις αποζημίωσης (τροφική δηλητηρίαση, κλοπή προσωπικών ειδών πελατών, ευθύνη για ζημιές σε αυτοκίνητα στο parking, ευθύνη από την χρήση ανελκυστήρων, ευθύνη από την λειτουργία πισίνας, spa, συνεδριακού χώρου κ.ο.κ.).

Αξίζει να επισημάνουμε ότι, ενώ οι παραπάνω καλύψεις θα λειτουργούσαν ικανοποιητικά για την ασφάλιση ενός ξενοδοχείου πόλης, σε καμία περίπτωση δεν είναι επαρκή για ένα resort, όπου η κάλυψη πρέπει να είναι διευρυμένη και να συμπεριλαμβάνει εγκαταστάσεις και εξοπλισμό υπαίθριων χώρων (κυρίως έναντι των καιρικών φαινομένων), αλλά και κάλυψη για γήπεδα, παιδότοπους, νεροτσουλήθρες, εκμετάλλευση παραλίας, θαλάσσια σπορ κ.λπ.

Σήμερα, εάν θέλουμε να μιλήσουμε για τις σύγχρονες ασφαλιστικές ανάγκες μιας ξενοδοχειακής αλυσίδας ή μονάδας, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να περιοριστούμε μόνο στους ευρέως γνωστούς κλάδους ασφάλισης περιουσίας και αστικής ευθύνης. Η κάλυψη θα πρέπει να περιλαμβάνει και πιο εξειδικευμένους τομείς, όπως η ασφάλιση έναντι κινδύνων του κυβερνοχώρου (cyber risks), που αναλαμβάνει -μεταξύ άλλων- τις οικονομικές ζημιές που θα προκληθούν από τις επιπτώσεις επιθέσεων από hackers (πρόστιμα από διαρροή δεδομένων, λύτρα, ενημέρωση πελατών, νομικά έξοδα κ.τ.λ. Τέλος, αναγκαία κάλυψη για τις διοικήσεις των ξενοδοχείων είναι και η ασφάλιση Ευθύνης διευθυντών/στελεχών, το γνωστό σε όλους μας D&O.

Σε ένα περιβάλλον που διαρκώς μεταβάλλεται η Howden Matrix με σχεδόν 20ετή παρουσία στην Ελλάδα -με γραφεία και συνεργάτες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Ιωάννινα- , άμεση πρόσβαση στις διεθνείς αγοράς και βαθιά εμπειρία και τεχνογνωσία, βρίσκεται δίπλα στους επιχειρηματίες του Τουρισμού προσφέροντας τους την πολυεπίπεδη σιγουριά που χρειάζονται, πάντα με τους καλύτερους και πλέον ανταγωνιστικούς όρους.

 Howden Matrix (934.96 KB)

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr