NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Μια ΜΚΟ εγκαινιάζει κέντρο θεραπείας που προσφέρει αγκαλιές με αγελάδες

Μια ΜΚΟ εγκαινιάζει κέντρο θεραπείας που προσφέρει αγκαλιές με αγελάδες
01_03_2021 | 14:25 01_03_2021 | 14:28
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Υγεία

Το αγκάλιασμα των αγελάδων ενδέχεται να αποτελεί τάση στον κόσμο της ευεξίας - ορισμένα αγροκτήματα στην Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία και τις ΗΠΑ προσφέρουν ήδη τέτοιες συνεδρίες χαλάρωσης. Τώρα, μια ΜΚΟ στο Gurugram της Ινδίας πρόκειται να ανοίξει ένα κέντρο αγκαλιάσματος αγελάδων.

Η θεραπεία των Kamdhenu Gowdham και Arogya Sansthan έχει σχεδιαστεί για να αποτελεί μια απόδραση από το άγχος της πολυάσχολης ζωής στις πόλεις, για όσους αναζητούν εναλλακτικές θεραπείες για το μυαλό τους. Η θεραπεία περιλαμβάνει χάιδεμα, αγκάλιασμα και μασάζ της αγελάδας, ενώ ο κύριος στόχος είναι «να αγκαλιάσετε μια αγελάδα και να ξεχάσετε όλα τα προβλήματά σας», όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου.

Η ΜΚΟ, με επικεφαλής τον συνταξιούχο αξιωματικό της IAS (Indian Administrative Service) και πρώην πρόεδρο του συμβουλίου ευημερίας των ζώων της Ινδίας (AWBI) SP Gupta, ισχυρίζεται ότι η αγκαλιά μιας αγελάδας μπορεί να θεραπεύσει ορισμένες ασθένειες, να προσφέρει υγιές μυαλό kai πολλά άλλα οφέλη.

Η δήλωση αναφέρει: «Το αγκάλιασμα της αγελάδας θεραπεύει αναπνευστικές παθήσεις, αρτηριακή πίεση, πόνο στη σπονδυλική στήλη, καρδιακά προβλήματα, κατάθλιψη, άγχος και κάθε είδους ένταση».

Ωστόσο, ο Sachin Deol, Project Engineer, δήλωσε ότι τα θετικά αποτελέσματα δεν είναι εγγυημένα, δεδομένου ότι «κάθε ανθρώπινο σώμα αντιδρά διαφορετικά».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr