NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και η Eurolife FFH αναζητούν τους «Καθημερινούς Ήρωες» των παιδιών

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και η Eurolife FFH αναζητούν τους «Καθημερινούς Ήρωες» των παιδιών

Με την υποστήριξη της Eurolife FFH θα πραγματοποιηθεί και φέτος ο παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης». «Καθημερινοί Ήρωες» είναι ο τίτλος της φετινής διοργάνωσης που θα υλοποιηθεί ψηφιακά, μέσα από τη νέα online πλατφόρμα kidscontest.cycladic.gr, στην οποία τα παιδιά, εκτός από το διαγωνισμό ζωγραφικής, μπορούν να βρουν πλήθος δραστηριοτήτων για δημιουργική απασχόληση και ανάπτυξη καλλιτεχνικών δεξιοτήτων.

Στον 8ο Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας 4-15 ετών (προσχολικής ηλικίας, όλων των τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου και Ειδικά Σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης). Αντλώντας έμπνευση από την καθημερινότητα, καλούνται να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο της τέχνης και, αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία τους, να ζωντανέψουν στο χαρτί τον δικό τους «Καθημερινό Ήρωα».

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από το 1821 και την έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου» που θα ξεκινήσει στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μόλις ανοίξουν τα μουσεία, ο διαγωνισμός καλεί τα παιδιά να ζωντανέψουν τους δικούς τους «Καθημερινούς Ήρωες»! Μέσα από πίνακες, γλυπτά και άλλα αντικείμενα τέχνης, θα μάθουν περισσότερα για τους Ήρωες του τότε και θα τους συνδέσουν με τους Ήρωες του σήμερα. Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή για την υποβολή των συμμετοχών έως την 25η Μαρτίου, ενώ στις 18 Μαΐου, τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων, θα ξεκινήσει η ψηφιακή έκθεση όπου θα αναρτηθούν οnline όλα τα έργα.

Στην ίδια πλατφόρμα, «η οποία δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της Eurolife FFH, προσφέρονται διάφορες επιπλέον δραστηριότητες για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Στην ενότητα «Μαθαίνω» θα έχουν τη δυνατότητα να αναζητούν χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν την ιστορία, την τέχνη και τον κόσμο που μας περιβάλλει, ενώ στην ενότητα “Δραστηριότητες”, κάθε μήνα, οι μικροί επισκέπτες μπορούν να ανακαλύπτουν νέες δραστηριότητες για το σπίτι ή το σχολείο».

«Η Eurolife FFH και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεργάζονται εδώ και χρόνια για τη διοργάνωση του ετήσιου παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής, στο πλαίσιο της στρατηγικής τους συνεργασίας. Για την εταιρεία αξία έχει να ενισχύει δράσεις και ιδέες που προωθούν την τέχνη, τη γνώση και τον πολιτισμό. Ως στρατηγικός συνεργάτης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, η Eurolife FFH υποστηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες του, μέσω των οποίων παιδιά, οικογένειες και ενήλικες αποκτούν γνώσεις και μαθαίνουν περισσότερα για τον αρχαίο ελληνικό και τον σύγχρονο πολιτισμό».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr