NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Citi: Το Bitcoin μπορεί να γίνει το προτιμώμενο νόμισμα του διεθνούς εμπορίου

Citi: Το Bitcoin μπορεί να γίνει το προτιμώμενο νόμισμα του διεθνούς εμπορίου

Η Citi πιστεύει ότι το bitcoin βρίσκεται σε «κρίσιμο σημείο» και θα μπορούσε μια μέρα «να γίνει το προτεινόμενο νόμισμα για το διεθνές εμπόριο», καθώς εταιρείες όπως η Tesla και η PayPal στρέφονται προς αυτό και οι κεντρικές τράπεζες ερευνούν την έκδοση των δικών τους ψηφιακών νομισμάτων.

«Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι και εμπόδια που εμποδίζουν την πρόοδο του Bitcoin» έγραψε η Citi σε σχετική ανάλυση. «Το μέλλον του Bitcoin είναι συνεπώς αβέβαιο, αλλά οι εξελίξεις στο εγγύς μέλλον είναι πιθανό να αποδειχθούν καθοριστικές, καθώς ισορροπεί στο σημείο της γενικής αποδοχής ή μιας κερδοσκοπικής έκρηξης».

Αυτή η αναφορά αποτελεί μια αλλαγή στον τόνο για τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα γύρω από το bitcoin. Πολλές τράπεζες έχουν ιστορικά αποφύγει το κρυπτονόμισμα, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει εγγενή αξία και πως η «μανία» που το περιβάλλει μοιάζει με τη μανία της τουλίπας του 17ου αιώνα.

«Η είσοδος θεσμικών επενδυτών έχει προκαλέσει εμπιστοσύνη στο κρυπτονόμισμα, αλλά υπάρχουν ακόμη επίμονα ζητήματα που θα μπορούσαν να περιορίσουν την ευρεία υιοθέτηση», δήλωσε η Citi.

«Για τους θεσμικούς επενδυτές, αυτά περιλαμβάνουν ανησυχίες σχετικά με την κεφαλαιακή απόδοση, την ασφάλιση και τη φύλαξη, την ασφάλεια και τις εκτιμήσεις ESG από την εξόρυξη Bitcoin», πρόσθεσε η τράπεζα. «Υπάρχουν ζητήματα ασφαλείας με το κρυπτονόμισμα, αλλά σε σύγκριση με τις παραδοσιακές πληρωμές, αποδίδει καλύτερα».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr