NEWSFLASH...
ανάγνωση

Έλληνες και ξένοι επενδυτές διερευνούν ευκαιρίες στην αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης

Έλληνες και ξένοι επενδυτές διερευνούν ευκαιρίες στην αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης

Βαλκάνιοι και Ισραηλινοί επενδύουν στην Θεσσαλονίκη. Κενοί χώροι μετατρέπονται σε ξενοδοχεία, City Hotels

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον επενδυτών από τα Βαλκάνια, αλλά και από το Ισραήλ, οι οποίοι στρέφονται, κυρίως προς τα παλαιότερα ακίνητα εντός του αστικού ιστού. Παλαιοί μεμονωμένοι βιοτεχνικοί χώροι, όροφοι βιοτεχνικών κτιρίων, ακόμη και ολόκληρα κτίρια που έχουν παρακμάσει λόγω του μεγάλου διαστήματος που μένουν χωρίς χρήση, ξαναπαίρνουν ζωή και η αξία τους ανεβαίνει κατακόρυφα.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους χώρους μετατρέπονται σε διαμερίσματα βραχυχρόνιας ή μακροχρόνιας μίσθωσης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις γεννιούνται νέα ξενοδοχεία, City Hotels, με ιδιαίτερο χαρακτήρα και παροχές υπογραμμίζει η ΑΝΑΔΟΜΩ, η οποία έχει ήδη στο portfolio της ένα μεγάλο αριθμό ολοκληρωμένων έργων αυτού του είδους, και συνεχίζει τις εργασίες σε εν εξελίξει έργα σε όλη την πόλη.

Στην οδό Βαλαωρίτου, την καρδιά της Θεσσαλονίκης, εκεί που οι παλμοί της πόλης χτυπούν σε νεανικούς ρυθμούς, πρώην βιοτεχνικός χώρος ανακαινίστηκε. Στη μελέτη, αλλά και την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου, η κύρια πρόκληση ήταν η αναδιαμόρφωση της κάτοψης του 6ου και 7ου ορόφου του κτιρίου, το οποίο κτίστηκε αρχικά για να στεγάσει βιοτεχνίες και γραφεία και μέχρι πρόσφατα έφθινε στον χρόνο. Στόχος ήταν η δημιουργία φιλόξενων, νεανικών χώρων, που δε θυμίζουν την παλιά χρήση του κτιρίου, αλλά αντικατοπτρίζουν τη ζωντάνια και τη φρεσκάδα της πολυσύχναστης οδού Βαλαωρίτου. Το στοίχημα κερδήθηκε, και τελικά δημιουργήθηκαν 12 διαμερίσματα, μοιρασμένα στον 6ο και 7ο όροφο του κτιρίου, επιφάνειας 30 έως 45 τ.μ. Τα συγκεκριμένα διαμερίσματα έχουν μεγάλη ζήτηση, καθώς κατοικούνται όλα από φοιτητές και νέους της πόλης.

Αντίστοιχο έργο υλοποιείται στην οδό Πτολεμαίων, η οποία επίσης γεμίζει με διαμερίσματα μακροχρόνιας και βραχυχρόνιας μίσθωσης. Από τα μικρότερα επιπλωμένα διαμερίσματα που προσφέρονται για τη σύντομη φιλοξενία επισκεπτών της πόλης, έως μεγάλα διαμερίσματα 2 υπνοδωματίων στο ρετιρέ της πολυκατοικίας, με μεγάλες βεράντες, οι ένοικοι μπορούν να βρουν αυτό που τους ταιριάζει.

Στην Αγίου Δημητρίου ένα από τα λίγα διατηρητέα κτίρια που έχουν απομείνει αλλάζει χρήση, ενισχύεται στατικά και μετατρέπεται σε ένα σύνολο 13 διαμερισμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης. Η αισθητική των χώρων, το ίδιο το κτίριο που αποτελεί από μόνο του ένα στολίδι της παλαιάς εποχής, αλλά και η τοποθεσία, μεταξύ του Ναού του Αγίου Δημητρίου και του Κτιρίου του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, είναι ο απόλυτος συνδυασμός προσέλκυσης επισκεπτών.

Η Θεσσαλονίκη αλλάζει

Η πόλη ανοίγει την αγκαλιά της στον κόσμο, γίνεται πιο φιλόξενη και ζεστή, τα κενά κτίρια παίρνουν ζωή. Παρά τις δυσκολίες της περσινής χρονιάς λόγω covid-19, το ενδιαφέρον και οι ευκαιρίες για επενδύσεις στα ακίνητα της πόλης αυξάνεται.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr