NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το «e-λιανικό» του ΕΠΑνΕΚ

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το «e-λιανικό» του ΕΠΑνΕΚ
02_03_2021 | 14:58 02_03_2021 | 15:01
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση, Εμπόριο

Απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που αφορούν τη Δράση «e-λιανικό - Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος» δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, η KΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της Πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στη Δράση του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020 δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων /ΕΥΔ-ΕΠΑνΕΚ αρχείο συχνών ερωτήσεων-απαντήσεων για την αποσαφήνιση και διευκρίνιση σημείων της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης και των Παραρτημάτων αυτής.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη Δράση στοχεύει στην επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού (Covid-19), να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους και να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εσωτερικούς χώρους.

Ο συνολικός προϋπολογισμός (Δημόσια Δαπάνη) της Δράσης ανέρχεται σε 80 εκ. ευρώ, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εθνικούς Πόρους.

Η Δράση επιχορηγεί σε ποσοστό 100% και έως 5.000€ κάθε επιχείρηση με διακριτό ΑΦΜ για την απόκτηση εξοπλισμού πληροφορικής και την υλοποίηση άυλων ενεργειών (λογισμικό/υπηρεσίες) με σκοπό την ανάπτυξη και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος που πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης

Επίσης, η Δράση επιχορηγεί σε ποσοστό 100% έως 1.500€ την αναβάθμιση υφιστάμενου ηλεκτρονικού καταστήματος εφόσον η επιχείρηση το διέθετε ήδη πριν τις 18/3/2020.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis).

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε στις 22/2/2021 και ώρα 13:00 και η καταληκτική προθεσμία υποβολής είναι στις 24/3/2021 και ώρα 15:00.

«Οι προϋποθέσεις συμμετοχής καθώς και κάθε λεπτομέρεια σχετικά με την αίτηση συμμετοχής για κάθε Δράση αναφέρονται αναλυτικά στις Αναλυτικές Προσκλήσεις των Δράσεων (www.espa.gr, www.antagonistikotita.gr, www.efepae.gr, www.kepa-anem.gr και http://www.anko.gr)».

«Για αναλυτικές πληροφορίες και διευκρινίσεις οι επιχειρήσεις των Περιφερειών της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, μπορούν να απευθύνονται στις επίσημες πηγές πληροφόρησης, ήτοι :

  • Στην ΕΥΔ/ΕΠΑνΕΚ/Γραφείο πληροφόρησης κοινού (www.antagonistikotita.gr, infoepan@mou.gr, τηλ.801 11 36 300).
  • στην ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/EΦΕΠΑΕ (τηλ 2310-480.000, www.kepa-anem.gr, e-mail:pdm@e-kepa.gr, info@e-kepa.gr)
  • στην ΑΝΚΟ (Παράρτημα της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), τηλ. 24610-24022 , anko@anko.gr, www.anko.gr)

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν ηλεκτρονικά το ερώτημά τους μέσω της ιστοσελίδας kepa-anem.gr (πεδίο "Στείλε το ερώτημά σου" στη διεύθυνση: https://kepa-anem.gr/steile-to-erotima-sou/) και να απευθύνονται και στα κατά τόπους Εμποροβιομηχανικά Επιμελητήρια της περιοχής τους».

 20210226 E Lianiko Faqs (968.64 KB)

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr