NEWSFLASH...
ανάγνωση

Έτοιμο να υποδεχτεί το μέλλον με αναβαθμισμένο προϊόν το Electra Palace Θεσσαλονίκη

Έτοιμο να υποδεχτεί το μέλλον με αναβαθμισμένο προϊόν το Electra Palace Θεσσαλονίκη

Τοποθεσία και θέα δεν είναι πλέον τα μόνα χαρακτηριστικά που διασφαλίζουν ότι ένα ξενοδοχείο θα βρίσκεται στις πρώτες προτιμήσεις του επισκέπτη, αποσαφηνίζει η κα Δήμητρα Νικολή PR & Business Development Manager PR & Business Development Manager Electra Palace Thessaloniki της Θεσσαλονίκης

Η έναρξη της νέας εποχής με ολική ανακαίνιση και εξ ολοκλήρου αναβαθμισμένο «Προϊόν» έγινε για το ξενοδοχείο ενισχύοντας την υπάρχουσα κλασική αίγλη του με έργα μεγάλων υποδομών και τις πλέον σύγχρονες και λειτουργικές τεχνικές. Εκπαιδευμένο προσωπικό τμημάτων και επαγγελματικό service πλαισιώνουν την κτιριακή ανακαίνιση.

Προβάδισμα στον συνεδριακό τουρισμό της Θεσσαλονίκης θα δώσουν οι ενέργειες που κάνει το Thessaloniki Convention Bureau, και ακόμα μεγαλύτερο θα δώσει η αξιοποίηση χώρων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Οι προσδοκίες για τη νέα τουριστική σεζόν

Οι παρούσες συνθήκες και η ρευστή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους 12 μήνες περιορίζει το φάσμα των δράσεων, αφού η νέα τουριστική σαιζόν δεν είναι καθορισμένη ούτε χρονικά ούτε ποιοτικά.

Σε κάθε περίπτωση ο προγραμματισμός εμπλέκει πολύ περισσότερο απ’ ό,τι στο παρελθόν την τήρηση των πρωτοκόλλων υγιεινής, έτσι ώστε να επικοινωνηθεί και να γίνει συνείδηση ότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί έναν safe προορισμό. Παράλληλα αναπτύσσονται και εξελίσσονται πολύ περισσότερο οι νέες τεχνολογίες και η λειτουργία σε ψηφιακό/ digital περιβάλλον σε διάφορους τομείς. Είμαστε περήφανοι στο Electra Palace Thessaloniki που υιοθετήσαμε αυτήν τη φιλοσοφία και συντονιστήκαμε στην ψηφιακή εποχή.

Electra_Palace_thessaloniki_esot_1.jpg?mtime=20210302215553#asset:249948

Τα πρώτα μηνύματα από τους tour operators

Η Ελλάδα παραμένει στο επίκεντρο των θερινών επιλογών για τους επισκέπτες του εξωτερικού. Θα ταξιδέψουν όμως λιγότεροι και με περιορισμένες μετακινήσεις. Σαφώς και ελπίζουμε στην επανεκκίνηση του Τουρισμού, η οποία χρειάζεται χρόνο και νέες συνθήκες ώστε να επανέλθει στα «Νούμερα» του 2019. Τα μηνύματα είναι συγκρατημένα. Διατηρούμε την αισιοδοξία μας και δηλώνουμε πανέτοιμοι να υποδεχτούμε τους επισκέπτες που στερήθηκαν τους τελευταίους μήνες την επιλογή του travelling!

Αγορές στόχοι και περαιτέρω επέκταση

Το 2021 θα αποτελέσει μία παράξενη χρονιά σε τουριστικό επίπεδο, καθώς θα κληθούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Για το πώς θα διαμορφωθεί πωλησιακά ο χάρτης των υποψηφίων αγορών θα εξαρτηθεί κατά πολύ από τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν στις αεροπορικές εταιρείες. Αν δηλαδή θα υπάρξουν υπερατλαντικές συνδέσεις, ποιο θα είναι το στίγμα της Β. Αμερικής σε αυτόν τον τομέα, η συνδεσιμότητα με τις παραδοσιακές αγορές τις Ευρώπης κ.ά. Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η συνθήκη με την οποία θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν οι πολίτες, π.χ. εμβολιασμοί, πιστοποιητικά κ.ά.

Η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη τα τελευταία έτη, και πριν το 2020, είχε μπει σε μία νέα, πιο σύγχρονη τουριστικά πορεία αναπτύσσοντας πυλώνες εξωστρέφειας και προβολής σε διάφορα επίπεδα. Τόσο η τοπική αυτοδιοίκηση όσο και η ιδιωτική πρωτοβουλία τοποθέτησαν την Θεσσαλονίκη στον χάρτη ενδιαφέροντος των τουριστών για business, leisure, mice, academic, medical και cultural σκοπούς.

Στην ίδια λοιπόν κατεύθυνση και με την απαραίτητη ενίσχυση των υποδομών -ένας τομέας όπου η πόλη μειονεκτεί-θα ενισχυθεί και καθιερωθεί το τουριστικό προφίλ της Θεσσαλονίκης . Απαιτείται σύμπνοια όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ταυτόχρονος «βηματισμός» για το ουσιαστικό όφελος της πόλης μας.

Electra_Palace_thessaloniki_exot._1.jpg?mtime=20210302215609#asset:249949

Νέο αεροδρόμιο Μακεδονίας - Θεσσαλονίκης και ο ρόλος των υποδομών για την πόλη

Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης αποτελεί τον κύριο συνδετικό κρίκο της πόλης με τον επιχειρηματικό, επαγγελματικό ευρύτερο τουριστικό «κόσμο» για κάθε σκοπό.

Η αναβάθμισή και ο εκσυγχρονισμός του μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει! Ήταν ένα έργο πολυαναμενόμενο που χρειαζόταν η πόλη και ελπίζουμε να δώσει τη σκυτάλη σε ακτοπλοϊκή και σιδηροδρομική σύνδεση, ώστε η Θεσσαλονίκη, ως προορισμός, να προσφέρει στον υποψήφιο επισκέπτη συνολικές, λειτουργικές και σύγχρονες επιλογές.

Ενέργειες για την αναβάθμιση της πόλης

Το Electra Palace Thessaloniki μέσα στο 2020 προχώρησε και ολοκλήρωσε την ολική ανακαίνισή του. Σε μία δύσκολη και πρωτόγνωρα απαιτητική χρονιά η διοίκηση αποφάσισε να αναβαθμίσει εξ ολοκλήρου το «Προϊόν» επενδύοντας σημαντικά κεφαλαία για τον πλήρη εκσυγχρονισμό και την συνολική ανανέωση του ξενοδοχείου. Δεν υπήρξε κανείς εφησυχασμός ότι η μοναδική θέα και το στρατηγικό location αρκούν για την επόμενη μέρα.

Αντίθετα, έγινε η έναρξη μίας νέας εποχής ενισχύοντας την υπάρχουσα κλασική αίγλη του Electra Palace Thessaloniki με έργα μεγάλων υποδομών και τις πλέον σύγχρονες και λειτουργικές τεχνικές. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση του προσωπικού των τμημάτων με σκοπό το προσωποκεντρικό και επαγγελματικό service να πλαισιώσει την κτιριακή ανακαίνιση.

Συνεργασίες για τον συνεδριακό τουρισμό

Ο συνεδριακός τουρισμός στη Θεσσαλονίκη έχει μεγάλα περιθώρια εξέλιξης και βελτίωσης. Η περίπτωση μας μπορεί να αποτελέσει μία εξαιρετική επιλογή ως secondary budget city όπως οι αντίστοιχες των: Valencia, Ljubljana, Budapest, Sienna κ.ά.

Προαπαιτούνται όλα τα παραπάνω και αξιοποίηση του μεγαλύτερου πανεπιστημιακού Campus της χώρας, του Α.Π.Θ.

Η συμβολή του T.C.B. είναι σημαντική, απαραίτητη και το έως τώρα έργο ανοίγει δρόμο για την επόμενη εποχή.

Electra_Palace_thessaloniki_exot._2.jpg?mtime=20210302215620#asset:249950

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr