NEWSFLASH...
ανάγνωση

Θεσσαλονίκη, το αστικό σταυροδρόμι πολιτισμού και τουρισμού

Θεσσαλονίκη, το αστικό σταυροδρόμι πολιτισμού και τουρισμού

Σταυροδρόμι που συνέδεε τη Ρώμη με την Ανατολή, το Βυζάντιο, την Ευρώπη και τα Βαλκάνια, επί 14 αιώνες αστική πόλη, αναμφίβολα η Θεσσαλονίκη είναι πόλη -σύμβολο αστικού τουρισμού. Η πόλη των 15 περίπου μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco και των μουσείων, μία πόλη πολυπολιτισμική με μεγάλη ιστορική διαδρομή. Ταυτότητά της, το βυζαντινό στοιχείο.

Η ανάπτυξη της πόλης έχει τραβήξει τα φώτα των αεροπορικών και όχι μόνο. Πολιτιστικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ κινηματογράφου, μουσικά δρώμενα και μεγάλες συναυλίες ετοιμάζεται να φιλοξενήσει η πόλη από το 2021 και μετά.

Αρωγοί στο έργο της ανάπτυξης είναι: Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Marketing Νομού Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Marketing Νομού Χαλκιδικής, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η AEGEAN, η Fraport Greece, η Eurobank και η Marketing Greece συμπράττουν σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τον ελληνικό τουρισμό και ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον κοινό σκοπό της ενίσχυσης και ανάδειξης των προορισμών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ας δούμε πώς βλέπει ο εθνικός μας αερομεταφορέας τη Θεσσαλονίκη, ο αερομεταφορέας της Θεσσαλονίκης Ellinair και η Sky Express

Η Aegean συμμετέχει στα σημαντικά συμβάντα της Θεσσαλονίκης. Θέλει να αισθάνεται ότι είναι μέρος της πόλης για αυτό το λόγο στα περισσότερα από τα 21 χρόνια καθημερινής παρουσίας της προσπαθεί να στηρίζει και να συμμετέχει σε ό,τι σημαντικό συμβαίνει στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη η εταιρεία έχει σχεδιάσει για το καλοκαίρι του 2021 ένα δυναμικό πλάνο που θα διασυνδέει την πόλη απευθείας τόσο με παραδοσιακές αγορές του εξωτερικού όσο και με νέες, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη του αστικού τουρισμού στην πόλη.

Για την Ellinair δεν αρκεί μόνο η πρωτοβουλία των αεροπορικών εταιρειών με τη δημιουργία ελκυστικών πακέτων για σύντομες αποδράσεις μεταξύ διαφόρων πόλεων από το εσωτερικό ή το εξωτερικό. Για να μπορέσει να συμβάλλει σε μεγαλύτερο βαθμό ως αερομεταφορέας, θα χρειαζόταν να προηγηθεί η ωρίμανση συνεργασιών, η απαραίτητη και στοχευμένη τουριστική προβολή από ιδιωτικό και δημόσιο τομέα καθώς και η δημιουργία επιπλέον υποδομών, οι οποίες θα διευκολύνουν την περαιτέρω ανάπτυξη του αστικού τουρισμού π.χ. ύπαρξη μετρό και γραμμή express από/προς αεροδρόμιο, ευρύτερη πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου, περίπτερα και σταντ ενημέρωσης τουριστών με φυλλάδια και χάρτες της πόλης, χάραξη νέων ποδηλατόδρομων για ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια, κ.λπ.

Για την Sky Express, οι στρατηγικές συνεργασίες με τις τοπικές κοινωνίες είναι κομβικής σημασίας για την επιτυχία κάθε μεγάλης επενδυτικής κίνησης. Κατά συνέπεια, αναζητώνται πάντα συνέργειες που προσφέρουν ολιστικά τουριστικά προϊόντα στο ταξιδιωτικό κοινό της Ελλάδας και του εξωτερικού.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr