NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

E-geoponos: Η πανδημία έκανε τον κόσμο να προσέξει περισσότερο τον κήπο ή τη βεράντα του

E-geoponos: Η πανδημία έκανε τον κόσμο να προσέξει περισσότερο τον κήπο ή τη βεράντα του
04_03_2021

Powered by:
The People's Trust Ενισχύουμε μικρές επιχειρήσεις
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how, Καινοτομία & Τεχνολογία

​Ένας συνδυασμός τύχης και επιλογής οδήγησε τον Γιάννη Μπαδιεριτάκη να φτιάξει τη δική του επιχείρηση στο Μαρκόπουλο Αττικής. Μια επιχείρηση που προσφέρει μια τεράστια γκάμα γεωπονικών υπηρεσιών.

Τα αδέρφια του ήταν ήδη απόφοιτοι της Γεωπονικής Σχολής Αθηνών κι έτσι το αντικείμενο ήταν αρκετά οικείο για αυτόν. Με σπουδές Γεωπόνου Φυτικής Παραγωγής κα μεταπτυχιακή εξειδίκευση στα φυτά μεγάλης καλλιέργειας και τη βελτίωση των φυτών, τα επόμενα βήματα θα τον οδηγούσαν σίγουρα σε αντικείμενο σχετικό με τον κλάδο. Η επαγγελματική του εμπειρία για 10 χρόνια σε πολύ μεγάλες εταιρίες γεωργικών φαρμάκων και λιπασμάτων, του έδωσε τα απαραίτητα εφόδια για να κάνει πράξη το e-geoponos.gr, ένα φυσικό κατάστημα που ξεκίνησε το 2017 και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που ξεκίνησε στο τέλος της ίδιας χρονιάς.

Τι υπηρεσίες προσφέρετε στο e-geoponos;

Προσφέρουμε ένα μεγάλο εύρος γεωπονικών υπηρεσιών. Πραγματοποιούμε εξειδικευμένες υπηρεσίες απεντόμωσης, μυοκτονίας και απολύμανσης σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και αποθήκες. Αναλαμβάνουμε κατασκευές και συντηρήσεις κήπων, ανάλυση εδάφους και νερού άρδευσης, επισκέψεις σε κήπους και κτήματα, καθώς και παροχή γεωπονικών συμβουλών. Τελευταία εντάξαμε στις υπηρεσίες μας το service μηχανημάτων, κλαδέματα δένδρων, καθαρισμούς οικοπέδων και το αυτόματο πότισμα σε κήπους και βεράντες.

Τι κάνει το e-geoponos ένα σύγχρονο γεωπονικό κατάστημα;

Προσφέρουμε, στον ιδιώτη και τον επαγγελματία, ποικιλία προϊόντων και γεωπονικών υπηρεσιών τα οποία σπάνια θα βρει κάποιος σε ένα και μόνο γεωπονικό κατάστημα. Τα παραδοσιακά γεωπονικά καταστήματα πουλούσαν και συνεχίζουν και πωλούν μόνο γεωργικά εφόδια. Σπάνια, θα βρεις σε αυτά μεγάλη γκάμα από ρούχα προστασίας, μέσα ατομικής προστασίας, pet shop, είδη κήπου, μηχανήματα κήπου κλπ. Αντιστοίχως, υπάρχουν πολλές εταιρείες που αναλαμβάνουν μόνο απεντομώσεις-απολυμάνσεις και δεν ασχολούνται με κατασκευή κήπων, κλαδέματα κλπ. Στο e-geoponos προσφέρουμε μια τεράστια γκάμα προϊόντων που ξεπερνάνε τους 3000 κωδικούς, αλλά και υπηρεσιών, καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών μας.

Αν και η πανδημία έχει πλήξει σημαντικά την επιχειρηματικότητα, ο Γιάννης μας εξηγεί πως για αυτού του τύπου τις επιχειρήσεις λειτούργησε θετικά. «Η παραμονή του κόσμου στο σπίτι, εξαιτίας της πανδημίας, τον βοήθησε να προσέξει περισσότερο τον κήπο ή τη βεράντα του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ασχοληθεί παραπάνω, από ότι παλαιότερα, με τα φυτά ή τη διακόσμηση του κήπου του».

Μπορεί η κίνηση στο φυσικό κατάστημα να μειώθηκε αισθητά όλο αυτό το διάστημα, όμως από την άλλη ο κόσμος έριξε το βάρος στις ηλεκτρονικές αγορές. «Είναι αλήθεια πως το eshop μας έχει καταγράψει σημαντική άνοδο μέσα στην πανδημία. Η ψηφιακή παρουσία παίζει μεγάλο ρόλο και για αυτό κάποιος μπορεί να μας βρει και στο facebook, αλλά και στο YouTube. Όσον αφορά τις υπηρεσίες μας όμως, πρέπει να πούμε πως δεν έχουν επηρεαστεί καθόλου», συνεχίζει ο Γιάννης.

Η επιχειρηματικότητα στην αρχή είναι πάντα δύσκολη και αυτό μας επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο επιχειρηματίας. Θυμάται πως το δυσκολότερο εμπόδιο που είχε να αντιμετωπίσει ήταν η γραφειοκρατία του δημοσίου, όσον αφορά στο κομμάτι της έναρξης της επιχείρησης. Πλέον, όμως, τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους και ο Γιάννης κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία και ονειρεύεται μια ακόμα μεγαλύτερη επιχείρηση με ευρύτερο πελατολόγιο.

egeoponos004.jpg?mtime=20210303110252#asset:250017

Όταν τον ρωτάμε για το πώς έμαθε για τον οργανισμό The Peoples Trust και τη στήριξη που προσφέρει σε επιχειρήσεις, μας εξηγεί ότι ο σύμβουλος επιχειρήσεων που συνεργαζόταν, τον ενημέρωσε για τον οργανισμό. Κάπως έτσι, με την οικονομική στήριξη που έλαβε, κατάφερε να αγοράσει ένα επαγγελματικό αυτοκίνητο, κάτι που έλυσε πολλά προβλήματα στην υπάρχουσα επιχείρηση. Για αυτό και όταν τον ρωτάμε αν θα πρότεινε το The People’s Trust σε έναν επιχειρηματία που ξεκινά τώρα, δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. «Φυσικά! Όποιος θέλει να δημιουργήσει την επιχείρηση του ή να την αναβαθμίσει όπως έκανα εγώ, θα πρέπει σίγουρα να επικοινωνήσει με το The People's Trust».

egeoponos003.jpg?mtime=20210303110252#asset:250016

Ποια συμβουλή δίνεις στους νέους επιχειρηματίες;

Να κυνηγάτε τα όνειρα σας και να προσπαθείτε να ξεπερνάτε τις όποιες δυσκολίες συναντήσετε!

Το The People’s Trust είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας μικροχρηματοδότηση μέχρι το ποσό των €10.000 και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ο οργανισμός έχει ως ιδρυτικό και βασικό χρηματοδότη το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr