NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Στη 2η θέση η Ελλάδα ως προς την απορρόφηση των κοινοτικών πόρων για το 2020

Στη 2η θέση η Ελλάδα ως προς την απορρόφηση των κοινοτικών πόρων για το 2020

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα, κατατάσσει την Ελλάδα στη 2η θέση ανάμεσα στις 28 χώρες της Ε.Ε. ως προς την απορρόφηση των κοινοτικών πόρων για το 2020, πίσω μόνο από την Σουηδία.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, τα κράτη μέλη έχουν επιταχύνει τις επενδύσεις τους στην πολιτική συνοχής το 2020 κατά 70 δισεκατομμύρια ευρώ, αυξάνοντας τη συνολική τους δαπάνη σε 251 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό αντιστοιχεί στο 52% των προγραμματισμένων 482 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά την περίοδο 2014-2020.

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Elisa Ferreira, δήλωσε: «Αυτοί οι δείκτες δείχνουν ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο στην εφαρμογή της πολιτικής συνοχής και ότι έως το 2023, στο τέλος της προγραμματισμένης περιόδου, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τους πόρους διαθέσιμους στην πολιτική συνοχής.»

Η Σουηδία, η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Φινλανδία, η Πορτογαλία και η Ολλανδία έχουν τις καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά στις δαπάνες.

Όπως αναφέρεται, «η επιτάχυνση των δαπανών έγινε επίσης δυνατή χάρη στην ευελιξία που χορήγησε η Επιτροπή στα κράτη μέλη για την ανακατανομή πόρων για επείγοντα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις έλαβαν 11,1 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι και οι ευάλωτες ομάδες, 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr