NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Samsung ζητά φορολογικά κίνητρα 1 δισ. δολαρίων για νέα μονάδα παραγωγής

Η Samsung ζητά φορολογικά κίνητρα 1 δισ. δολαρίων για νέα μονάδα παραγωγής

Σύμφωνα με έγγραφα που κατέθεσε η Samsung στις Αρχές του Τέξας, ζητά φορολογικά κίνητρα ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για να καταστήσει το Austin τη μελλοντική έδρα του εργοστασίου chipset της, αξίας 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στα έγγραφα, τα οποία κατατέθηκαν τον Ιανουάριο, η εταιρεία αναφέρει ότι σκοπεύει να προσφέρει 1.800 μόνιμες θέσεις εργασίας μέσω του συγκεκριμένου εργοστασίου στα πρώτα 10 χρόνια, με μέσο αρχικό μισθό περίπου 66.000 δολαρίων.

Σε αντάλλαγμα, η Samsung ζητά φοροελαφρύνσεις, στον φόρο ιδιοκτησίας: αναζητά μια διακοπή 100% στις πληρωμές της στην κομητεία Travis για 20 χρόνια, την οποία η εταιρεία εκτιμά ότι θα της εξοικονομήσει περίπου 718 εκατομμύρια δολάρια, αλλά και μια μείωση 50% στους φόρους στην πόλη του Ώστιν για πέντε χρόνια, με εκτιμώμενη εξοικονόμηση 87 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εάν η Samsung επιλέξει, τελικά, το Ώστιν, θα επεκτείνει το υπάρχον εργοστάσιό της - η εταιρεία διαθέτει ήδη μια μονάδα παραγωγής στην πόλη, η οποία βρίσκεται εκεί από το 1997.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο απασχολεί σήμερα περίπου 10.000 άτομα και τα τοπικά μέσα αναφέρουν πως η κορεατική εταιρεία αγόρασε πρόσφατα 257,7 στρέμματα γης κοντά στο υπάρχον εργοστάσιό της.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr