NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο Elon Musk δημιουργεί τη δική του πόλη στο Τέξας, που θα ονομάζεται Starbase

Ο Elon Musk δημιουργεί τη δική του πόλη στο Τέξας, που θα ονομάζεται Starbase
04_03_2021 | 11:44 04_03_2021 | 11:47
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

​Ο Elon Musk προσπαθεί να δημιουργήσει μια πόλη στο Νότιο Τέξας, ενσωματώνοντας το Boca Chica Village, όπου η SpaceX αναπτύσσει και λανσάρει πρωτότυπα του διαστημικού σκάφους Starship, σε μια πόλη που θα φέρει την ονομασία Starbase.

Ο δικαστής της κομητείας, Eddie Treviño Jr, επιβεβαίωσε την εξέλιξη, λέγοντας ότι η κομητεία Cameron είχε επίσημα προσεγγιστεί από τη SpaceX τις τελευταίες ημέρες.

«Εάν οι SpaceX και Elon Musk θα ήθελαν να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι, πρέπει να συμμορφωθούν με όλο τα καταστατικά της πολιτειακής ενσωμάτωσης» δήλωσε ο Treviño. «Η Cameron θα επεξεργαστεί τυχόν κατάλληλες αιτήσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία».

Η SpaceX δεσμεύτηκε να κατασκευάσει μια τοποθεσία για εκτοξεύσεις κοντά στο Boca Chica Village το 2014. Η πρόοδος ήταν αρχικά αργή, αλλά το 2019 άρχισε να δοκιμάζει ένα πρωτότυπο ύψους 65 ποδιών που ονομάζεται Starhopper. Το Starhopper είχε έναν κινητήρα. Η SpaceX από τότε έχει προχωρήσει στο μεγαλύτερο, πιο περίπλοκο πρωτότυπο, το Starship, με τρεις κινητήρες.

Η εταιρεία έχει αγοράσει πολλά από τα ακίνητα και οι πρώην κάτοικοι έχουν μετακομίσει αλλού. Εντούτοις, έχει προκληθεί αναστάτωση για εκείνους που ζουν ακόμα εκεί, καθώς η SpaceX πρέπει να εκκενώνει την περιοχή όταν πραγματοποιεί δοκιμές του διαστημικού σκάφους Starship, το οποίο ελπίζει να συνδυάσει μια μέρα με τον πύραυλο Super Heavy για να εκτοξεύσει ανθρώπους από το Νότιο Τέξας στον Άρη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr