NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

ΕΕ και ΗΠΑ συμφωνούν να αναστείλουν τους δασμούς για τη διαμάχη Airbus-Boeing

ΕΕ και ΗΠΑ συμφωνούν να αναστείλουν τους δασμούς για τη διαμάχη Airbus-Boeing

​Η ΕΕ και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να αναστείλουν την επιβολή δασμών που σχετίζονται με τη μακροχρόνια διαμάχη τους γύρω από τις επιδοτήσεις αεροσκαφών, στην πρώτη σημαντική εξέλιξη στις εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος Joe Biden.

Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία μετά από εντατικές συνομιλίες, σε ένδειξη ότι η 16χρονη διατλαντική εμπορική διαμάχη για τις κρατικές ενισχύσεις προς την Airbus και την Boeing θα μπορούσε να τερματιστεί.

Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, σημαίνει ότι και οι δύο πλευρές θα αναστείλουν τους σχετικούς δασμούς για τέσσερις μήνες.

Σε δήλωση που εκδόθηκε μετά από επικοινωνία με τον Biden, η von der Leyen είπε: «Ο Πρόεδρος Biden και εγώ συμφωνήσαμε να αναστείλουμε όλους τους δασμούς που επιβάλλονται στο πλαίσιο της διαφοράς Airbus-Boeing, τόσο για αεροσκάφη όσο και για μη αεροσκάφη, για μια αρχική περίοδο τεσσάρων μηνών.

«Και οι δύο δεσμευτήκαμε να επικεντρωθούμε στην επίλυση των διαφορών στα αεροσκάφη μας, με βάση το έργο των αντίστοιχων εμπορικών αντιπροσώπων μας», πρόσθεσε η ίδια.

Η χειρονομία καλής θέλησης έχει ως στόχο να προετοιμάσει το έδαφος για διαπραγματεύσεις με στόχο μια μόνιμη επίλυση της διαφοράς.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr