NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Εμβόλια κορονοϊού και πιστοποιητικά εμβολιασμού πωλούνται στον «σκοτεινό ιστό»

Εμβόλια κορονοϊού και πιστοποιητικά εμβολιασμού πωλούνται στον «σκοτεινό ιστό»

​Η Kaspersky αποκάλυψε ότι δόσεις εμβολίων COVID-19 πωλούνται στο dark web, χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται για πραγατικά εμβόλια ή για ψεύτικα υγρά.

Η Kaspersky έψαξε σε 15 διαφορετικές αγορές «σκοτεινού ιστού», όπου η εταιρεία ανακάλυψε διαφημίσεις για τρία διαφορετικά εμβόλια COVID-19: εκείνα από τις Pfizer / BioNTech, Moderna και AstraZeneca. Βρέθηκαν επίσης να πωλούνται ορισμένα μη αδειοδοτημένα εμβόλια.

Οι πωλητές εδρεύουν κυρίως στην Ευρώπη και σε κάποια σημεία στις ΗΠΑ και η μέση τιμή ανά δόση είναι 500 $. Η άμεση ανταλλαγή μηνυμάτων για τη συναλλαγή πραγματοποιείται μέσω κρυπτογραφημένων εφαρμογών όπως το Telegram και το Wickr.

Η Kaspersky ανακάλυψε ότι ορισμένοι πωλητές είχαν ήδη πραγματοποιήσει εκατοντάδες συναλλαγές.

Και εάν οι αγοραστές που επισκέπτονται το σκοτεινό ιστό δεν μπορούν να πάρουν στα χέρια τους ένα «παράνομο εμβόλιο», μπορούν απλά να αγοράσουν ένα πιστοποιητικό που δηλώνει ότι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

Πολλά μέρη θα αρχίσουν να απαιτούν κάποια μορφή απόδειξης εμβολιασμού, με τα διαβατήρια να βρίσκονται υπό συζήτηση, οπότε ορισμένοι πωλητές στο σκοτεινό ιστό προσφέρουν ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού με μόλις $ 20.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr