NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Τα ΗΑΕ στους ταχύτερα αναπτυσσόμενους φορολογικούς παραδείσους στον κόσμο

Τα ΗΑΕ στους ταχύτερα αναπτυσσόμενους φορολογικούς παραδείσους στον κόσμο

​Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ένας «μαγνήτης» για τους εξαιρετικά πλούσιους του πλανήτη, έχει επίσης αναδειχθεί ως ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους εταιρικούς φορολογικούς παραδείσους, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα και που αναφέρθηκε στα περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια που ρέουν προς την χώρα.

Το Corporate Tax Haven Index 2021 - που δημοσιεύτηκε από το Tax Justice Network, το οποίο καταγράφει τις χώρες που προσελκύουν εταιρείες για να μειώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις - πρόσθεσε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην κορυφαία κατάταξη των 10 χωρών, η οποία περιλαμβάνει την Ελβετία και τις Βερμούδες.

Οι υπεράκτιες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, τα Νησιά Καϊμάν και οι Βερμούδες χαρακτηρίστηκαν ως οι σημαντικότερες δικαιοδοσίες που χρησιμοποιούνται από εταιρείες για την ελαχιστοποίηση της φορολόγησής τους, ακολουθούμενες από την Ολλανδία.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εντάχθηκαν στην κατάταξη στο νούμερο 10, αφού πολυεθνικές δρομολόγησαν πάνω από 218 δισ. δολάρια άμεσων ξένων επενδύσεων μέσω της Ολλανδίας στα ΗΑΕ για εξοικονόμηση φόρων, σύμφωνα πάντα με τη συγκεκριμένη μελέτη, ενισχύοντας την οικονομική δραστηριότητα κατά σχεδόν 180%.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Ολλανδίας δήλωσε ότι η Ολλανδία έχει θεσπίσει παρακράτηση φόρου για να στοχεύσει ροές χρημάτων σε χώρες χαμηλής φορολόγησης, συμπεριλαμβανομένων των ΗΑΕ και των Βερμούδων, και για να αποτρέψουν την Ολλανδία από το να χρησιμοποιηθεί ως «αγωγός». Εκτιμά, ωστόσο, ότι οι ροές χρήματος είναι χαμηλότερες.

Το Tax Justice Network, μια ομάδα χρηματοδοτούμενη από δωρεές και εκστρατείες με στόχο την διαφάνεια, δήλωσε ότι η μελέτη μέτρησε την δραστηριότητα των πολυεθνικών, φορολογικούς συντελεστές και κενά. Ενώ οι εταιρείες δεν απαγορεύονται να χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα κενά, η πρακτική αντιμετωπίζει κριτική.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr