NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Σεμινάρια & Επιμόρφωση Στελεχών
ανάγνωση

"Εφαρμογές Περιγραφικής Στατιστικής σε Περιβάλλον SPSS" από το ΠΑΠΕΙ

"Εφαρμογές Περιγραφικής Στατιστικής σε Περιβάλλον SPSS" από το ΠΑΠΕΙ

Το E- learning Πρόγραμμα Χρηματοοικονομικής Διοικητικής και Διοίκησης Έργων του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Πειραιώς διοργανώνει το σεμινάριο-εκπαιδευτική ενότητα "Εφαρμογές Περιγραφικής Στατιστικής σε Περιβάλλον SPSS".

Στόχος μαθήματος

Το συγκεκριμένο μάθημα θα σας καθοδηγήσει στα πιο συχνά θέματα επί της στατιστικής καθώς χρησιμοποιούμε το SPSS. Γιατί το SPSS; Γιατί είναι ένα πακέτο που το γραφικό του περιβάλλον είναι έτσι φτιαχνένο ώστε να μπορεί ο οποιοσδήποτε χρήστης να το χρησιμοποιήσει. Επίσης είναι ευέλικτo, καθώς περιλαμβάνει τις περισσότερες στατιστικές διαδικασίες με την δυνατότητα μερικών “κλικ”.

Τα θέματα που θα καλυφθούν είναι:

  • Εξοικοίωση με SPSS
  • Χ2,F and t – tests
  • ANOVA
  • ANCOVA
  • Regression
  • GLM

Μέσα στην περίοδο αυτή θα εξοικοιωθείτε με την διαδικασία, τη θεωρία και την επεξήγηση των αποτελεσμάτων που θα παραχθούν από το SPSS. Η παραγωγή των τελευταίων είναι σχετικά εύκολη, το σημαντικό είναι η ανάλυση αυτών. Το SPSS είναι ένα από τα πιο σύνηθη προγράμματα που χρησιμοποιούνται τόσο σε ακαδημαϊκό, όσο και σε ερευνητικό επίπεδο. Η γνώση χρήσεως του, θα σας βοηθήσει σημαντικά στην εύρεση εργασίας, όσο και στην προσωπική σας χρήση στον εργασιακό σας χώρο.

Αντικείμενο – Παραδοτέο Υλικό

Αναλυτικά η ύλη του σεμιναρίου έχει ως εξής:

  • 1ο μάθημα: Εξοικείωση με το spss
  • 2ο μάθημα: Χρήσιμα στοιχεία για spss, Χ2 τεστ (chi-square test)
  • 3ο μάθημα: Τ τεστ
  • 4ο μάθημα: Ανάλυση Διακύμανσης (One Way Anova), Two Way Anova, Repeated Measures Anova
  • 5ο μάθημα: Συντελεστές Συσχέτισης Pearson, Linear Regression
  • 6o μάθημα: Multiple Regression, Stepwise Regression
  • 7ο μάθημα: Ancona, Μικρή Επανάληψη ύλης
  • 8ο μάθημα: Επαναληπτικές Ασκήσεις

Για κάθε τεστ διδάσκεται και το αντίστοιχο μη παραμετρικό τεστ και διδάσκεται GLM (T test, Anova, Ancova, Repeated Measures Anova, Regression Analysis).

Διάρκεια - Αιτήσεις

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 2 μήνες (50 ώρες). Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως 9 Απριλίου, μέσω της ιστοσελίδας του Προγράμματος elearning.xrh.unipi.gr, ενώ τα μαθήματα ξεκινούν 12 Απριλίου.

Δείτε όλα τα σεμινάρια του Προγράμματος εδώ.

Το Πρόγραμμα

Τo Πρόγραμμα λειτουργεί από το 2008, έχει εκπαιδεύσει περίπου 11.000 συμμετέχοντες και έχει επιλεγεί από 330 και πάνω εταιρίες και φορείςγια την εκπαίδευση εργαζομένων τους.

Αίτηση Συμμετοχής - Περίοδοι Παρακολούθησης

Η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων του Προγράμματος ανακοινώνεται στο Διαδίκτυο. Οι περίοδοι υποβολής αιτήσεων για τα e-learning σεμινάρια (εκπαιδευτικές ενότητες) είναι τρεις ετησίως και διαρκούν συνήθως Ιούλιο-Οκτώβριο για τα τμήματα που ξεκινούν τον Οκτώβριο, Ιανουάριο-Μάρτιο για τα τμήματα που ξεκινούν Μάρτιο και Απρίλιο-Μάιο για τα τμήματα που ξεκινούν Ιούνιο. Για να εγγραφείτε σε κάποιο από τα σεμινάρια θα πρέπει να συμπληρώσετε και υποβάλετε την ηλεκτρονική αίτηση που θα βρείτε στην ιστοσελίδα.

Προαπαιτούμενα

Το Πρόγραμμα δέχεται αιτήσεις από Πτυχιούχους και φοιτητές όλων των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής και Αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με εμπειρία στο γνωστικό αντικείμενο. Σε περίπτωση που υπάρχουν προαπαιτούμενες γνώσεις για την παρακολούθηση κάποιας εκπαιδευτικής ενότητας αυτές αναγράφονται στο αντίστοιχο syllabus στην ιστοσελίδα του Προγράμματος.

Τρόπος Παρακολούθησης

To Πρόγραμμα καταργεί χωροχρονικά όρια και παρέχει ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης σε όλους, ανεξαρτήτως περιοχής κατοικίας και καθημερινών υποχρεώσεων, αφού δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να το παρακολουθούν από οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή έχουν ελεύθερο χρόνο, αρκεί να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η παρακολούθηση γίνεται αποκλειστικά από το Διαδίκτυο μέσω απλού εκπαιδευτικού λογισμικού (πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης). Το περιβάλλον εργασίας στην πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης είναι πολύ φιλικό και εύχρηστο, ώστε να διευκολύνει τη μελέτη, ενώ παρέχεται ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό και συνεχής εκπαιδευτική υποστήριξη.

Από τη στιγμή που ένας υποψήφιος γίνεται δεκτός στο Πρόγραμμα, δημιουργείται λογαριασμός χρήστη στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, στον οποίο δίνεται πρόσβαση στην εκπαιδευτική ενότητα της επιλογής του. Στα πλαίσια της κάθε εκπαιδευτικής ενότητας γίνεται ανάρτηση σε εβδομαδιαία βάση στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού του υπεύθυνου διδάσκοντα. Το εκπαιδευτικό υλικό όλων των εκπαιδευτικών ενοτήτων περιλαμβάνει ηλεκτρονικές σημειώσεις με θεωρία και παραδείγματα τα οποία είναι σε μορφή pdf με δυνατότητα αποθήκευσης και εκτύπωσης, ώστε να είναι εφικτή η μελέτη και offline. Σε κάποιες από τις εκπαιδευτικές ενότητες είναι διαθέσιμα και video διαλέξεων, τα οποία δεν μπορεί ο συμμετέχοντας να αποθηκεύσει αλλά μόνο να παρακολουθήσει on line συνδεδεμένος με την πλατφόρμα όσες φορές το επιθυμεί. Όταν στο εκπαιδευτικό υλικό περιλαμβάνονται και video αυτό αναφέρεται στην περιγραφή της αντίστοιχης εκπαιδευτικής ενότητας.

Τρόπος Εξέτασης - Τίτλοι Σπουδών

Από την περίοδο Νοεμβρίου 2020, μετά την επιτυχή παρακολούθηση μιας εκπαιδευτικής ενότητας χορηγείται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης ή Βεβαίωση Επιτυχούς Παρακολούθησης από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Για τις Εκπαιδευτικές Ενότητες των Συστημάτων Διαχείρισης χορηγείται και Πιστοποιητικό με πιστοποίηση TUV ACADEMY.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση κάθε εκπαιδευτικής ενότητας χορηγείται:

  • Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης, εφόσον η διάρκεια παρακολούθησης της εκπαιδευτικής ενότητας είναι τουλάχιστον 50 ώρες. Στο Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης αναγράφεται η διάρκεια σε ώρες και οι μονάδες ECVET (1 μονάδα ανά 25 ώρες).
  • Βεβαίωση Επιτυχούς Παρακολούθησης, εφόσον η διάρκεια παρακολούθησης της εκπαιδευτικής ενότητας είναι λιγότερο από 50 ώρες Στη Βεβαίωση Επιτυχούς Παρακολούθησης αναγράφεται μόνο η διάρκεια παρακολούθησης χωρίς μονάδες ECVET.

Ο Οδηγός Σπουδών αποτελείται από εκπαιδευτικές ενότητες που εντάσσονται σε επιμέρους προγράμματα. Τίτλος Σπουδών χορηγείται με την ολοκλήρωση κάθε εκπαιδευτικής ενότητας, αλλά και κατόπιν επιτυχούς ολοκλήρωσης τουλάχιστον δύο εκπαιδευτικών ενοτήτων ίδιου προγράμματος. Δείτε όλα τα Προγράμματα εδώ.

Επομένως, ο συμμετέχοντας που παρακολουθήσει με επιτυχία τουλάχιστον άλλη μια εκπαιδευτική ενότητα από το ίδιο πρόγραμμα (ομάδα σεμιναρίων) και αθροιστικά οι ώρες παρακολούθησής τους υπερβαίνουν τις 50, θα λάβει Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης με αναγραφή των επιμέρους εκπαιδευτικών ενοτήτων και το άθροισμα των αντίστοιχων ωρών παρακολούθησης και μονάδων ECVET που προκύπτουν από αυτές (1 μονάδα ανά 25 ώρες).

Βασική προϋπόθεση επιτυχούς ολοκλήρωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της χορήγησης του αντίστοιχου Τίτλου Σπουδών είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της εξεταστικής διαδικασίας. Η διαδικασία της τελικής εξέτασης πραγματοποιείται εξ αποστάσεως μέσα από την πλατφόρμα e-learning με τη συμπλήρωση τεστ επίδοσης (ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής) το οποίο είναι διαθέσιμο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες ή με την ανάρτηση θεμάτων (ερωτήσεων- ασκήσεων τελικής εξέτασης) σε μορφή ανάθεσης εργασίας με προθεσμία υποβολής των απαντήσεων.

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι ή οι σπουδαστές του Προγράμματος μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6949476064 ή το email learnxrh@unipi.gr ώστε να λάβουν άμεσα απάντηση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr