NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Audi θα τερματίσει την ανάπτυξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης

Η Audi θα τερματίσει την ανάπτυξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης

​Η Audi επιβεβαίωσε ότι τερματίζει την ανάπτυξη νέων κινητήρων κινητήρων εσωτερικής καύσης. Ωστόσο, θα συνεχίσει να ενημερώνει τα υπάρχοντα μοντέλα κινητήρων, ώστε να πληρούν τους μελλοντικούς κανονισμούς για τις εκπομπές.

Αυτό σημαίνει ότι οι μελλοντικές γενιές των μοντέλων Audi θα είναι καθαρά ηλεκτρικές, κάτι που ίσως να μην προκαλεί έκπληξη.

Μιλώντας στο γερμανικό Automobilewoche, ο επικεφαλής της Audi, Markus Duesmann, δήλωσε ότι θα αποτελέσει μια «τεράστια τεχνική πρόκληση» η ενημέρωση των κινητήρων με τα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών Euro 7. Πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι το περιβάλλον, στην πραγματικότητα, δεν θα ωφεληθεί ιδιαίτερα από τους καθαρότερους κινητήρες.

Η Audi επηρεάζει επίσης το ευρύτερο γκρουπ της Volkswagen. Όταν το VAG κυκλοφόρησε τα οικονομικά του αποτελέσματα για το 2019, χαρακτήρισε την Audi ως ηγέτη της έρευνας και ανάπτυξης. Με την Audi να βάζει τέλος στους μελλοντικούς κινητήρες καύσης υπέρ της ηλεκτρικής ενέργειας, άλλες μάρκες του VAG πιθανότατα θα αναγκαστούν να πράξουν το ίδιο.

Ο Duesmann έχει ήδη αναφερθεί στην ιδέα ότι η Audi θα είναι εντελώς ηλεκτρική έως το 2035, και, παρόλο που τα παραπάνω δεν αποτέλεσαν επίσημη επιβεβαίωση από την εταιρεία, προσφέρουν μια εικόνα για το πόσο γρήγορα θα μπορούσε να υιοθετήσει ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr