NEWSFLASH...
Μαθητική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Lifeprint: Η Μαθητική Εικονική Επιχείρηση που ανταμείβει τις «πράσινες» συμπεριφορές μας

Lifeprint: Η Μαθητική Εικονική Επιχείρηση που ανταμείβει τις «πράσινες» συμπεριφορές μας

Η Lifeprint είναι η Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 25 μαθητών και μαθητριών που συμμετέχουν στον όμιλο Junior Achievement του Pierce - Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Ξεπερνώντας τις δυσκολίες της πανδημίας, τα παιδιά κατάφεραν να δημιουργήσουν την «επιχείρηση» Lifeprint, ένα Behavior Change App, που αποτελεί, όπως λένε, «το σύμμαχό μας στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής».

Η Γιασμίν Σαμολαδά, η CEO (Γενική Διευθύντρια) της «επιχείρησης» μας εξηγεί πως καταφέρνει η εφαρμογή που δημιούργησε με την ομάδα της να αλλάξει τις συμπεριφορές μας, έτσι ώστε να γίνουν περισσότερο «πράσινες»: «Η Lifeprint, με παιγνιώδη τρόπο, προσφέρει φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις σε καθημερινές δραστηριότητες έτσι ώστε ο χρήστης να μειώσει το δικό του αποτύπωμα άνθρακα.

Οι επιλογές διακρίνονται σε πέντε κατηγορίες: διατροφή, μετακίνηση, αγορές, ενέργεια και τουρισμός. Ανταμείβει τις οικολογικές επιλογές με εκπτώσεις σε διάφορα προϊόντα/υπηρεσίες για τους χρήστες της εφαρμογής.

Με αυτό τον τρόπο ενισχύει τις «πράσινες συμπεριφορές» δίνοντας και οικονομικό κίνητρο στο χρήστη», λέει η Γιασμίν και συνεχίζει δίνοντας ακόμα περισσότερες εντυπωσιακές λεπτομέρειες για τις καινοτομίες της Lifeprint: «Η εφαρμογή μας, παρουσιάζει και προωθεί τις οικολογικά ευαισθητοποιημένες επιχειρήσεις αλλά και μια μεγάλη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών που διαθέτουν περιβαλλοντική πιστοποίηση όπως ISO 14001, EMAS, Green key κ.α.

Παράλληλα, μετρά το αποτύπωμα άνθρακα του χρήστη και τον βοηθά να διατηρήσει τον επιθυμητό του στόχο. Λειτουργεί επίσης ως κόμβος ενημέρωσης δημοσιεύοντας τις τελευταίες ειδήσεις σχετικά με την κλιματική αλλαγή αλλά και τις οικολογικές δράσεις που πραγματοποιούνται, ενισχύοντας έτσι την περιβαλλοντική συνείδηση των χρηστών», καταλήγει η Γιασμίν.

App-image-2.jpg?mtime=20210323104816#asset:254766

Για να υλοποιηθεί η ιδέα η ομάδα προσέγγισε την Vitex η οποία έγινε ο Χρυσός Χορηγός της Lifeprint. Όπως εξηγεί η μαθήτρια Αριάδνη Παπούλη, Πρόεδρος του ΔΣ της «επιχείρησης», «η Vitex είναι μια επιχείρηση που ανταποκρίνεται στα κατάλληλα περιβαλλοντικά κριτήρια. Κατέχει πιστοποίηση Eco Label και EN ISO 14001: 2015 Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης. Έχει τιμηθεί με πληθώρα περιβαλλοντικών βραβείων όπως: 1ο βραβείο «Περιβάλλοντος και Πράσινης Ανάπτυξης, 1ο βραβείο «Green Product» «My Climate». Μετά από συνάντηση με την Marketing Director, συμφωνήσαμε να προτείνουμε στην εταιρεία Vitex να είναι ο Χρυσός Χορηγός της Lifeprint, με στόχο να συμβάλλει, τόσο επιστημονικά, όσο και οικονομικά στην επιχείρησή μας. Χαρήκαμε πάρα πολύ όταν αποδέχθηκαν την πρότασή μας», είπε χαρούμενη η Αριάδνη.

App-image-3.jpg?mtime=20210323105018#asset:254767

Η Μαρία Τουρνή, Διευθύντρια Οικονομικών της «επιχείρησης» περιέγραψε την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε η ομάδα για να κάνει το όραμά της πραγματικότητα. «Τα κρούσματα COVID-19 αυξάνονται και ο εγκλεισμός δεν φαίνεται να τελειώνει σύντομα», λέει η Μαρία. «Δυσκολευόμαστε αλλά προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες. Από τότε που έκλεισαν τα σχολεία μέχρι σήμερα οι συνεδριάσεις μας γίνονται κανονικά μέσω της εφαρμογής Microsoft Teams καθώς δεν έχουμε αφήσει την κατάσταση να επηρεάσει την σκληρή δουλειά μας! Το πιο σημαντικό που μάθαμε μέσα από αυτήν την ιδιαίτερη εμπειρία είναι η αξία της αποτελεσματικής επικοινωνίας και της δυνατής και ενωμένης ομάδας με στόχους. Χωρίς αυτά τα δύο δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα!», τονίζει.

Η Φωτεινή Σφακιανάκη, IT Director της Lifeprint, δηλώνει ενθουσιασμένη από την εμπειρία της επιχειρηματικότητας και περιγράφει τα οφέλη που αποκόμισε από την αρχή που ξεκίνησε το project το Σεπτέμβριο του 2020: «Ο στόχος μας από την συμμετοχή μας στη συγκεκριμένη «επιχείρηση» είναι να αποκομίσουμε μια πραγματική εμπειρία σχετικά με τον επιχειρηματικό κόσμο, να αναπτύξουμε τα ταλέντα μας, να αποκτήσουμε δεξιότητες και γνώσεις που αφορούν όλα τα στάδια λειτουργίας μιας επιχείρησης: από την αρχική ιδέα και το στήσιμό της, το διαμοιρασμό των ρόλων και των αρμοδιοτήτων, την ανάληψη ευθυνών για συγκεκριμένα αντικείμενα εργασίας και κυρίως την επικέντρωση στον κοινό στόχο, που αφορά όχι μόνο τη βιωσιμότητα, αλλά και την συνεχή ανάπτυξη της επιχείρησής μας. Μας δόθηκε η ευκαιρία να αξιοποιήσουμε και να αναπτύξουμε τις γνώσεις μας στο IT καθώς εμείς φτιάξαμε τον κώδικα ώστε να δημιουργήσουμε μια όμορφη και λειτουργική εφαρμογή, αλλά και την ιστοσελίδα μας.

App-image-4.jpg?mtime=20210323105052#asset:254768

Επίσης, από τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό του JA Greece θα μάθουμε να συναγωνιζόμαστε με άλλες ομάδες στο πλαίσιο του θεμιτού ανταγωνισμού. Πέρα όμως από την εμπειρία και τις πολυάριθμες δεξιότητες που αποκτούμε από τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα, στόχος μας είναι η επιτυχία του προϊόντος μας και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποδοχή του από το κοινό, για την υιοθέτηση ενός πιο οικολογικού τρόπου ζωής από τους πολίτες. Η εμπειρία αυτή με το Junior Achievement Greece, μας βοήθησε να εξελιχθούμε ως άτομα και να αναπτύξουμε δεξιότητες οι οποίες θα μας χρησιμεύσουν μελλοντικά στην καθημερινότητα και την επαγγελματική μας πορεία. Ευχόμαστε σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία στο διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2021!».

Βασική μαθητική ομάδα Lifeprint: Γιασμίν Σαμολαδά - Chief Executive Officer, Αριάδνη Παπούλη - Προεδρος ΔΣ, Φωτεινή Σφακιανάκη - IT Director, Μαρία Τουρνή - Chief Financial Officer, Παναγιώτης Σφυρής - Υπεύθυνος καθηγητής, Χρήστος Λύτρας – Εθελοντής.

Σας προσκαλούμε να δείτε το promo video της Lifeprint εδώ:

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr