NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ford Otosan: Επένδυση 2,4 δισ. ευρώ, η μεγαλύτερη στην τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία

Ford Otosan: Επένδυση 2,4 δισ. ευρώ, η μεγαλύτερη στην τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία

Η Ford Otosan, μια κοινοπραξία της Koç Holding, του μεγαλύτερου ομίλου της Τουρκίας, και της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Ford, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει επένδυση 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή οχημάτων και μπαταριών νέας γενιάς στο εργοστάσιό της στην Τουρκία.

Η επένδυση θα κάνει το εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στην βιομηχανική επαρχία Kocaeli την πρώτη και μοναδική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων της Τουρκίας που θα κατασκευάζει επίσης μπαταρίες, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Ali Koç.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα και όπως τόνισε ο Koç, σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, χαιρέτισε την επένδυση, λέγοντας ότι θα παρέχει στους Τούρκους μηχανικούς σοβαρές δυνατότητες για ηλεκτρικά οχήματα και μπαταρίες.

«Η Τουρκία θα είναι το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων στο μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας», δήλωσε ο Erdogan.

Μόλις ολοκληρωθεί, η επένδυση θα αυξήσει την ετήσια παραγωγική ικανότητα της Ford Otosan από 440.000 σε 650.000, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Erdoğan ανακοίνωσε επίσης ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα κατασκευάζει ένα εμπορικό όχημα ενός τόνου για τη Volkswagen, ως μέρος μιας συμμαχίας μεταξύ της Ford και της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Ford Otosan θα ανοίξει το εργοστάσιο συναρμολόγησης μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα (EV) το 2022. Αναμένεται να παράγει 210.000 εμπορικά οχήματα νέας γενιάς και 130.000 μπαταρίες ετησίως.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr