NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Volkswagen θέλει αποζημίωση από τον πρώην CEO για το σκάνδαλο Dieselgate

Η Volkswagen θέλει αποζημίωση από τον πρώην CEO για το σκάνδαλο Dieselgate

Ο όμιλος Volkswagen ολοκλήρωσε μια πολυετή εσωτερική έρευνα γύρω από το Dieselgate και αναφέρει ότι θα προσπαθήσει να λάβει αποζημιώσεις από τον πρώην CEO, Martin Winterkorn, και τον πρώην CEO της Audi, Rupert Stadler, για να καλύψει μερικές από τις τεράστιες οικονομικές ζημίες που προκλήθηκαν από το σκάνδαλο Dieselgate.

Η νομική εταιρεία που η Volkswagen προσέλαβε για να πραγματοποιήσει την έρευνα κάλυψε περισσότερα από 65 petabytes δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων περίπου 480 εκατομμυρίων εγγράφων. Περίπου 1,6 εκατομμύρια από αυτά τα αρχεία «αναγνωρίστηκαν ως σχετικά και ελέγχθηκαν», λέει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Το δικηγορικό γραφείο πραγματοποίησε επίσης 1.550 συνεντεύξεις και εξέτασε αρχεία από εισαγγελικές και δικαστικές διαδικασίες σε όλο τον κόσμο, που προέκυψαν ως αποτέλεσμα των ενεργειών της εταιρείας. Ο εσωτερικός έλεγχος ήταν «μακράν η πιο περιεκτική και πολύπλοκη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε μια εταιρεία στη γερμανική οικονομική ιστορία» γράφει η Volkswagen.

Ο Winterkorn παραιτήθηκε από τη διοίκηση της Volkswagen τον Σεπτέμβριο του 2015, σχεδόν αμέσως μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου. Αργότερα συνελήφθη στη Γερμανία και κατηγορήθηκε. Ο Winterkorn έχει επίσης κατηγορηθεί στις ΗΠΑ, αλλά είναι απίθανο να εκδοθεί.

Ο Stadler συνελήφθη το 2018 από τις γερμανικές Αρχές, γεγονός που οδήγησε την Audi να καθυστερήσει την αποκάλυψη του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της, του E-Tron. Ο Stadler αναγκάστηκε αργότερα να αποχωρήσει από τον ρόλο του στην Volkswagen.

Η Volkswagen δήλωσε την Παρασκευή ότι αναζητά επίσης αποζημίωση από τέσσερα άλλα πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr