NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Honda πουλάει το μοναδικό εργοστάσιο που διαθέτει στη Μεγάλη Βρετανία

Η Honda πουλάει το μοναδικό εργοστάσιο που διαθέτει στη Μεγάλη Βρετανία

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda Motor θα πουλήσει το μοναδικό βρετανικό εργοστάσιο αυτοκινήτων που διαθέτει, το οποίο βρίσκεται στο Swindon.

Το εργοστάσιο θα περάσει στα χέρια της εταιρείας βιομηχανικής εφοδιαστικής Panattoni. Η νέα ιδιοκτήτρια σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις στην τοποθεσία.

Η ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να τερματίσει την παραγωγή τον Ιούλιο. Το Civic ήταν το κύριο όχημα που παραγόταν στην εγκατάσταση, αλλά αποτελούσε επίσης η «γενέτειρα» πολλών γενεών Accords, CR-Vs και Jazz. Το εργοστάσιο απασχολεί 3.500 άτομα και θα χάσουν τη δουλειά τους όταν κλείσει.

Η Honda Motor, η οποία αντιπροσωπεύει το ένα δέκατο της παραγωγής 1,5 εκατομμυρίων οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κλείσει το μοναδικό εργοστάσιό της στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2019. Τώρα, δύο χρόνια αργότερα, έρχεται η ανακοίνωση της πώλησης του ακινήτου.

Η αιτία που αναφέρεται είναι η μείωση των πωλήσεων για τη Honda στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εταιρεία τόνισε ότι το κλείσιμο του εργοστασίου δεν σχετίζεται με την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό το εργοστάσιο ανήκει στη Honda από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, ενώ αυτή τη στιγμή είναι κατά 50% λειτουργικό. Τον Φεβρουάριο του 2021, οι πωλήσεις αυτοκινήτων Honda στις αγορές της ΕΕ και του ΗΒ μειώθηκαν κατά 49%, σε 3.378 οχήματα, και το μερίδιο αγοράς ήταν μόλις 0,4%.

Αλλά η εταιρεία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει εντελώς τις ευρωπαϊκές χώρες. Εδώ και δύο χρόνια, ισχύει μια συμφωνία μεταξύ της Ιαπωνίας και της ΕΕ, χάρη στην οποία, τα αυτοκίνητα που σχεδιάστηκαν στην Ιαπωνία πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση αφορολόγητα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr