Διεθνή

Ο Apophis δεν θα χτυπήσει τη Γη - Τουλάχιστον για τα επόμενα 100 χρόνια

Κοινοποιήστε

Σχολιάστε

Διαβάζεται σε 2 λεπτά

Ο Apophis δεν θα χτυπήσει τη Γη - Τουλάχιστον για τα επόμενα 100 χρόνια
epixeiro

30/03/2021 | 11:43

epixeiro

08/08/2025 | 06:13

Οι κάτοικοι της Γης μπορούν να αναπνεύσουν με ανακούφιση, αφού η αμερικανική διαστημική υπηρεσία Nasa επιβεβαίωσε ότι ο πλανήτης είναι «ασφαλής» από έναν αστεροειδή που κάποτε προκαλούσε φόβο - τουλάχιστον για τα επόμενα 100 χρόνια.

Η Nasa θεωρούσε τον Apophis έναν από τους πιο επικίνδυνους αστεροειδείς για τη Γη, μετά την ανακάλυψή του το 2004.

«Κοντινά περάσματα» είχαν προβλεφθεί για το 2029 και το 2036 και αργότερα αποκλείστηκαν. Μια μικρή απειλή παρέμενε για το 2068.

Αλλά τώρα η Nasa απέρριψε και αυτήν την απειλή, με βάση τη νέα ανάλυση του αστεροειδούς.

«Μια πρόσκρουση το 2068 δεν είναι πλέον στη σφαίρα της πιθανότητας και οι υπολογισμοί μας δεν δείχνουν κανέναν κίνδυνο για τουλάχιστον τα επόμενα 100 χρόνια», δήλωσε ο Davide Farnocchia, επιστήμονας που μελετά αντικείμενα κοντά στη Γη για τη Nasa.

Παίρνοντας την ονομασία του από τον αρχαίο αιγυπτιακό θεό του χάους και του σκότους, ο Apophis εκτιμάται ότι έχει μήκος 340 μέτρα - περίπου το μήκος τριών γηπέδων ποδοσφαίρου.