NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Nike: Κινείται νομικά για τα «σατανικά παπούτσια» που έχουν αίμα στις σόλες

Nike: Κινείται νομικά για τα «σατανικά παπούτσια» που έχουν αίμα στις σόλες
30_03_2021 | 14:08 30_03_2021 | 14:11
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Εμπόριο

Η Nike υπέβαλε αγωγή παραβίασης εμπορικών σημάτων εναντίον της εταιρείας που κυκλοφόρησε μια αμφιλεγόμενη προσαρμοσμένη έκδοση των αθλητικών της παπουτσιών, που φέρονται να δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον ράπερ Lil Nas X.

Ο καλλιτέχνης αναφέρεται πως συνεργάστηκε με την MSCHF για την κυκλοφορία των «Satan Shoes». Τα παπούτσια είναι τροποποιημένα Nike Air Max 97s - και έρχονται με μια πεντάλφα και μια αναφορά στο κατά Λουκάν Ευαγγέλιον, σε ένα εδάφιο για την πτώση του Σατανά από τον ουρανό.

Η MSCHF, μια εταιρεία γνωστή για τη δημιουργία αμφιλεγόμενων και viral προϊόντων, επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι τα παπούτσια περιείχαν μια σταγόνα ανθρώπινου αίματος μέσα στη σόλα, προερχόμενη από μέλη της.

Και τα 666 ζευγάρια των τροποποιημένων Nike, με τιμή 1.018 δολάρια έκαστο, εξαντλήθηκαν λίγο μετά τη διάθεσή τους τη Δευτέρα.

Η Nike υπέβαλε την αγωγή - ο Lil Nas X δεν αναφέρεται σε αυτήν ως κατηγορούμενος - αφού πολλοί δήλωσαν ότι πίστευαν πως η γνωστή εταιρεία είχε σχέση με τα παπούτσια, παρόλο που δημοσίευσε δήλωση το Σαββατοκύριακο αρνούμενη κάτι τέτοιο.

Η αγωγή υποστηρίζει ότι η Nike πρέπει να διατηρήσει τον έλεγχο της μάρκας της σχετικά με το ποια προϊόντα φέρουν το λογότυπό της.

«Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ήδη ενδείξεις σημαντικής σύγχυσης που συμβαίνουν στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων καλεσμάτων για μποϊκοτάζ της Nike ως απάντηση στην κυκλοφορία των Satan Shoes της MSCHF, με βάση την εσφαλμένη πεποίθηση ότι ενέκρινε αυτό το προϊόν», λέει η αγωγή.

Σε μια δήλωση μετά την υποβολή της καταγγελίας, η Nike επανέλαβε ότι δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με τα Satan Shoes.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr