NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Κατατέθηκαν οι προτάσεις για το Ράλι Ακρόπολις - Οι δύο περιφέρειες που το διεκδικούν

Κατατέθηκαν οι προτάσεις για το Ράλι Ακρόπολις - Οι δύο περιφέρειες που το διεκδικούν

Κατατέθηκαν οι δύο προτάσεις για τη διεξαγωγή του Ράλλυ Ακρόπολις, από τις δύο περιφέρειες που το διεκδικούν.

Με τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας και βουλευτή Κορινθίας, Χρίστο Δήμα, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα και τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Σκοπός της συνάντησης ήταν η υποβολή πρότασης για τη φιλοξενία του Ράλλυ Ακρόπολις στην Πελοπόννησο, με βάση την πόλη του Λουτρακίου.

Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν ακόμη η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Άννα Καλογεροπούλου και οι Δήμαρχοι Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, Νεμέας Κωνσταντίνος Φρούσιος, Βέλου – Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, Σικυωνιών Σπύρος Σταματόπουλος και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βασίλης Τσιώτος.

Στον κ. Αυγενάκη κατατέθηκε ολοκληρωμένη μελέτη – φάκελος υποψηφιότητας για τη φιλοξενία και διεξαγωγή του κορυφαίου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), που θα φιλοξενήσει η χώρα μας από 9-12 Σεπτεμβρίου 2021, μετά από οκτώ χρόνια απουσίας, όπως ανακοινώθηκε επισήμως την περασμένη Παρασκευή.

Την ίδια στιγμή, μια ημέρα πριν, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό και τον Δήμαρχο Λαμιέων Ευθύμιο Καραΐσκο. Σκοπός της συνάντησης ήταν - και σε αυτήν την περίπτωση - η υποβολή πρότασης, εκ μέρους του Περιφερειάρχη, για τη φιλοξενία του Ράλλυ Ακρόπολις στη Στερεά Ελλάδα με βάση την πόλη της Λαμίας.

Άπαντες οι συμμετέχοντες συνεχάρησαν τον Υφυπουργό για τη μεγάλη επιτυχία της επιστροφής του Ράλλυ Ακρόπολις στο πρόγραμμα του WRC και τόνισαν πως η Πελοπόννησος και το Λουτράκι διαθέτουν το δυναμικό και την τεχνογνωσία για την φιλοξενία του αγώνα.

Ο κ. Αυγενάκης τους ευχαρίστησε για τη σημαντική δουλειά και την προετοιμασία στην οποία έχουν προβεί και επισήμανε ότι η περιοχή γνωρίζει καλά από τη διοργάνωση του «Ράλλυ των Θεών», καθώς έχει ήδη την εμπειρία από παλαιότερα χρόνια,

Προσέθεσε, μάλιστα, πως «οποιαδήποτε από τις δύο Περιφέρειες, Πελοποννήσου και Στερεάς, κι αν επιλεγεί, το σίγουρο είναι ότι θα γίνει ένας σπουδαίος αγώνας που θα θυμόμαστε για χρόνια».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr