NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Β.Σ. Καρούλιας: Αναλαμβάνει τη διανομή οίνων της Οινοποιητικής Μονεμβασιάς

Β.Σ. Καρούλιας: Αναλαμβάνει τη διανομή οίνων της Οινοποιητικής Μονεμβασιάς

Την έναρξη της διανομής, από 1η Απριλίου 2021, των οίνων της Οινοποιητικής Μονεμβασιάς αναλαμβάνει η Β.Σ. Καρούλιας.

Η Οινοποιητική Μονεμβασιάς ιδρύθηκε το 1997 στη Μονεμβασιά Λακωνίας από το Γιώργο και την Έλλη Τσιμπίδη, οι οποίοι εμπνευσμένοι από το μύθο του χαμένου στο χρόνο Μαλβαζία οίνου, πήραν τη μεγάλη απόφαση να ξεκινήσουν από το μηδέν ένα οινοποιείο. Τα πρώτα χρόνια αφιερώθηκαν στην καταγραφή και τη μελέτη των χαρακτηριστικών των γηγενών ποικιλιών σε συνδυασμό με πειραματικές οινοποιήσεις.

Έτσι αναδείχθηκε μια συλλογή σπάνιων ποικιλιών που εκφράζουν χαρακτηριστικά το terroir της Μονεμβασιάς: Κυδωνίτσα, Μονεμβασιά, Ασύρτικο, Ασπρούδι, Μαυρούδι και Αγιώργίτικο. Οι φυτεύσεις ξεκίνησαν το 2005 και σήμερα οι βιολογικοί αμπελώνες της Οικογένειας Τσιμπίδη καλύπτουν 300 στρέμματα γης και βρίσκονται στα χωριά Βελιές και Άγιος Δημήτριος του Δήμου Μονεμβασιάς.

Σταθμός για το οινοποιείο αποτέλεσε η αναβίωση του Μονεμβασία-Malvasia, με την αναγνώρισή του ως οίνου Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης το 2010, μετά από προσπάθεια 12 ετών, και το 2013, με την πρώτη του εμφιάλωση. Το 2020 ολοκληρώθηκε το νέο οινοποιείο της εταιρείας, το οποίο αναπτύσσεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις 1800τμ και στεγάζει οινοτουριστικές δραστηριότητες και την παραγωγή.

Ο κ. Χρήστος Αργυρού, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Β.Σ. Καρούλιας δηλώνει: «Θεωρούμε πως τα προϊόντα της Οινοποιητικής Μονεμβασιάς, ανταποκρίνονται στα μηνύματα των καιρών, αναβιώνοντας με σεβασμό το παρελθόν. Πρόκειται για μια σειρά ετικετών Οίνου σε εξαιρετική ποιότητα και καλή τιμή για τον καταναλωτή. Στοχεύουμε με τις κατάλληλες ενέργειες να φροντίσουμε τα κρασιά της Οινοποιητικής Μονεμβασιάς, να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην Ελληνική αγορά. Είμαι χαρούμενος για τη νέα αυτή συνεργασία στον τομέα του κρασιού.»

Ο κ. Γιώργος Τσιμπίδης ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Οινοποιητικής Μονεμβασιάς δηλώνει: «Θεωρούμε ότι η συνεργασία μας με την Β.Σ. Καρούλιας, μία από τις κορυφαίες εταιρείες οίνων και αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα, γνωστή για την ακεραιότητα και τον σεβασμό που δείχνει απέναντι στον καταναλωτή, θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για το οινοποιείο μας. Τα κρασιά μας πλέον θα βρίσκονται πιο κοντά στους φίλους μας πανελλαδικά μέσω ενός δικτύου που μοιράζεται το πάθος και την αγάπη μας για το κρασί.»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr