NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Γαλλία ο μεγαλύτερος μέτοχος της Air France - Ανακεφαλαιοποίηση με 4 δισ. ευρώ

Η Γαλλία ο μεγαλύτερος μέτοχος της Air France - Ανακεφαλαιοποίηση με 4 δισ. ευρώ
Φωτογραφία: Thomas CUELHO

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το γαλλικό σχέδιο για τη χορήγηση έως 4 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση της Air France. Το μέτρο εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις.

«Αυτό θα καταστήσει την πολιτεία τον μεγαλύτερο μέτοχο της Air France» όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire, στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, αποκαλώντας την εξέλιξη «σημάδι δέσμευσης» για την αεροπορική και τις θέσεις εργασίας που προσφέρει στην χώρα.

Βάσει της συμφωνίας, η Air France θα παραιτηθεί από 18 θέσεις απογείωσης και προσγείωσης στο Paris-Orly, αριθμός που ανέρχεται στο 4% του τρέχοντος χαρτοφυλακίου της στο αεροδρόμιο.

Η ανακατανομή σε ανταγωνιστές, ωστόσο, θα περιορίζεται σε αεροσκάφη που εδρεύουν στο αεροδρόμιο με πλήρωμα που απασχολείται με τοπικές συμβάσεις, σύμφωνα με τους όρους που διαπραγματεύτηκε η Γαλλία. «Ήταν ένα από τα βασικά σημεία των συνομιλιών» είπε ο Le Maire.

Το ολλανδικό κράτος δεν σκοπεύει να συμμετάσχει στην αύξηση του κεφαλαίου, ανέφερε επίσης η Air France-KLM, και ως εκ τούτου είναι πιθανό να μειώσει το ποσοστό συμμετοχής του στο 14%.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr