NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση προσφέρει 500.000 $ για να σχεδιαστεί μια λιγότερο ενοχλητική μάσκα

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση προσφέρει 500.000 $ για να σχεδιαστεί μια λιγότερο ενοχλητική μάσκα
06_04_2021 | 13:10 06_04_2021 | 13:12
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

Πάνω από ένα χρόνο στην πανδημία, έχουμε δει μια μεγάλη ποικιλία από μάσκες. Αλλά αν κάποιος θεωρεί ότι μπορεί να έχει μια ιδέα για μια καλύτερη μάσκα, που θα μπορούσαν να φορούν περισσότεροι άνθρωποι, η Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA) της κυβέρνησης των ΗΠΑ ανακοίνωσε διαγωνισμό για το σχεδιασμό της «επόμενης γενιάς μάσκας» - με συνολικό έπαθλο 500.000 δολαρίων.

Το Mask Innovation Challenge δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο για την Ασφάλεια και την Υγεία της Εργασίας (NIOSH, ένας οργανισμός στο πλαίσιο του CDC) για την αντιμετώπιση ορισμένων κοινών παραπόνων που υποβάλλονται γύρω από τις μάσκες, όπως το γεγονός ότι μπορούν να θαμπώσουν τα γυαλιά, να ερεθίσουν το δέρμα, να νοιώσει κάποιος άβολα φορώντας τις, να εμποδίσουν την επικοινωνία και ενδεχομένως να αφήσουν τα σωματίδια COVID-19 να κινηθούν από τις πλευρές.

Ο διαγωνισμός θα έχει δύο φάσεις. Η πρώτη φάση, με επίκεντρο το «σχεδιασμό», χωρίζεται σε δύο κομμάτια, ένα που εξετάζει τον επανασχεδιασμό των υπαρχόντων μασκών και ένα άλλο που επικεντρώνεται σε νέες τεχνολογίες και υλικά. Οι υποβολές υποτίθεται ότι θα περιλαμβάνουν πραγματικά σχήματα για την κατασκευή των προτεινόμενων μασκών, τα οποία η NIOSH λέει ότι μπορεί να δοκιμάσει στο μέλλον. Η πρώτη φάση θα αναδείξει έως και 10 νικητές, καθένας από τους οποίους θα λάβει 10.000 $ για να βοηθήσει στην κατασκευή ενός πρωτοτύπου.

Η δεύτερη φάση θα απαιτήσει από τους διαγωνιζόμενους να ανταποκριθούν σε ένα υποθετικό σενάριο με ένα ολοκαίνουργιο σχέδιο μάσκας, που δεν θα βασίζεται σε οποιαδήποτε υπάρχουσα μάσκα. Οι συμμετέχοντες στη δεύτερη φάση θα υποβάλουν φυσικά πρωτότυπα των μασκών τους για δοκιμή από το NIOSH. Μέχρι πέντε νικητές από τη δεύτερη φάση θα μοιραστούν ένα συνολικό έπαθλο 400.000 $. Οι NIOSH και BARDA λένε ότι περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη δεύτερη φάση θα είναι σύντομα διαθέσιμες.

Η διεξαγωγή ενός διαγωνισμού σχεδιασμού για την εύρεση μιας «καλύτερης» μάσκας θα μπορούσε να παράγει μερικές πραγματικές λύσεις, αλλά, πέρα από αυτό, αντικατοπτρίζει τον αυξημένο ρόλο που μπορούν να παίξουν οι μάσκες στη ζωή μας, ακόμη και μετά τον εμβολιασμό της πλειονότητας των ανθρώπων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr