NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ ζητά έναν παγκόσμιο ελάχιστο εταιρικό φόρο

Η Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ ζητά έναν παγκόσμιο ελάχιστο εταιρικό φόρο

Η Janet Yellen, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, κάλεσε τις χώρες να συνεργαστούν με την Ουάσιγκτον για τον καθορισμό ενός ελάχιστου παγκόσμιου εταιρικού φόρου.

«Μαζί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν παγκόσμιο ελάχιστο φόρο για να βεβαιωθούμε ότι η παγκόσμια οικονομία ευδοκιμεί με βάση ισότιμους όρους ανταγωνισμού στη φορολόγηση των πολυεθνικών εταιρειών και προωθεί την καινοτομία, την ανάπτυξη και την ευημερία», δήλωσε η Yellen σε ομιλία της τη Δευτέρα.

Η έκκληση της Yellen την παραμονή των εαρινών συναντήσεων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας έρχεται καθώς η κυβέρνηση Biden βάζει την αντιμετώπιση της φοροαποφυγής και των φορολογικών «καταφυγίων» στο επίκεντρο της οικονομικής της ατζέντας.

«Η ανταγωνιστικότητα είναι κάτι περισσότερο από το πώς οι εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ ανταγωνίζονται άλλες εταιρείες σε παγκόσμιες προσφορές συγχωνεύσεων και εξαγορών» σημείωσε η Yellen. «Είναι για να διασφαλίσουμε ότι οι κυβερνήσεις διαθέτουν σταθερά φορολογικά συστήματα που θα αντλούν επαρκή έσοδα για να επενδύσουν σε βασικά δημόσια αγαθά και να ανταποκρίνονται σε κρίσεις, και ότι όλοι οι πολίτες μοιράζονται δίκαια το βάρος της χρηματοδότησης της κυβέρνησης».

Οι ΗΠΑ ήδη πιέζουν για μια πολυμερή συμφωνία για την ψηφιακή φορολογία στον ΟΟΣΑ μέχρι το καλοκαίρι, αλλά η θέση της Yellen αναφέρεται σε μια ευρύτερη συμφωνία για τη φορολογία των εταιρειών που περιλαμβάνει την G20 και άλλες χώρες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr