NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν υποστηρίζει τα διαβατήρια εμβολιασμού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν υποστηρίζει τα διαβατήρια εμβολιασμού
06_04_2021 | 16:05 06_04_2021 | 16:06
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Υγεία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δεν υποστηρίζει, επί του παρόντος, την απαίτηση για διαβατήρια εμβολιασμού. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, αυτό προκύπτει λόγω αβεβαιότητας σχετικά με το εάν ο εμβολιασμός εμποδίζει τη μετάδοση του ιού.

«Εμείς, ως ΠΟΥ, λέμε σε αυτό το στάδιο ότι δεν θα θέλαμε να δούμε το διαβατήριο εμβολιασμού ως απαίτηση εισόδου ή εξόδου, επειδή δεν είμαστε σίγουροι σε αυτό το στάδιο ότι το εμβόλιο εμποδίζει τη μετάδοση» δήλωσε η εκπρόσωπος, Margaret Harris.

«Υπάρχουν όλες αυτές οι άλλες ερωτήσεις, εκτός από το ζήτημα της διάκρισης εις βάρος των ανθρώπων που δεν είναι σε θέση να κάνουν το εμβόλιο για τον έναν ή τον άλλο λόγο», είπε η ίδια σε ενημέρωση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο ΠΟΥ αναμένει τώρα να επανεξετάσει τα εμβόλια COVID-19 των κινεζικών Sinopharm και Sinovac για πιθανή χρήση έκτακτης ανάγκης γύρω στα τέλη Απριλίου, καθώς απαιτούνται περισσότερα δεδομένα, όπως πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, κάλεσε τον περασμένο μήνα τις χώρες με υπερβολικές προμήθειες εμβολίων να δώσουν επειγόντως 10 εκατομμύρια δόσεις στην COVAX που λειτουργεί με τη συμμαχία εμβολίων GAVI.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr