NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η ΕΕ χορηγεί 141 εκατ. ΕΤΔ στο Ταμείο Περιορισμού Καταστροφών και Ανακούφισης του ΔΝΤ

Η ΕΕ χορηγεί 141 εκατ. ΕΤΔ στο Ταμείο Περιορισμού Καταστροφών και Ανακούφισης του ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) χθες έλαβε συνεισφορά της ΕΕ, ύψους 141 εκατ. ΕΤΔ (που ισοδυναμεί με 170 εκατ. ευρώ), στο Ταμείο Περιορισμού Καταστροφών και Ανακούφισης (CCRT), το οποίο παρέχει επιχορηγήσεις για ελάφρυνση του χρέους σε χώρες που έχουν πληγεί από καταστροφικά συμβάντα, συμπεριλαμβανομένων καταστροφών δημόσιας υγείας, όπως η Covid-19.

Η εκταμίευση αυτή αποτελεί μέρος συνολικής ενωσιακής συνεισφοράς 183 εκατ. ευρώ στο CCRT και συνάδει πλήρως με την πρόταση της Προέδρου της Επιτροπής κ. φον ντερ Λάιεν για μια παγκόσμια πρωτοβουλία ανάκαμψης που συνδέει τις επενδύσεις και την ελάφρυνση του χρέους με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Η ΕΕ, μπορεί να συμβάλει στην ένταξη της ελάφρυνσης του χρέους σε έναν ευρύτερο πολιτικό διάλογο, σε στρατηγικές και δράσεις χρηματοδότησης, με στόχο καλύτερη ανοικοδόμηση και είναι έτοιμη να εκταμιεύσει την υπόλοιπη επιχορήγησή της για να στηρίξει την πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους στο πλαίσιο ενδεχόμενων μελλοντικών δόσεων του CCRT.

Με τη συμβολή αυτή, η ΕΕ, από κοινού με τα θεσμικά όργανα και τα κράτη μέλη της ΕΕ, έχει δεσμεύσει πάνω από το ήμισυ των τρεχουσών δεσμεύσεων του CCRT. Μαζί με την τρίτη δόση, το ΔΝΤ χορήγησε περίπου 519 εκατ. ΕΤΔ (περίπου 626 εκατ. ευρώ) σε επιχορηγήσεις για ελάφρυνση του χρέους και στα 29 επιλέξιμα για χρηματοδότηση από το CCRT μέλη από την έναρξη της πανδημίας στις αρχές του 2020.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr