NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ryanair: Η διάσωση της Air France θα προκαλέσει ζημιά στον ανταγωνισμό για δεκαετίες

Ryanair: Η διάσωση της Air France θα προκαλέσει ζημιά στον ανταγωνισμό για δεκαετίες

Μια ανακεφαλαιοποίηση της Air France-KLM, που θα οδηγήσει τη Γαλλία να υπερδιπλασιάσει το μερίδιό της σε σχεδόν 30%, θα βλάψει τον ανταγωνισμό για τις επόμενες δεκαετίες, δήλωσε ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους της Ευρώπης, Ryanair.

«Αυτή η τελευταία δόση κρατικής ενίσχυσης προς την Air France σε συνδυασμό με τα αναποτελεσματικά μέσα θεραπείας θα βλάψει τον ανταγωνισμό στην αγορά αεροπορικών μεταφορών για τις επόμενες δεκαετίες», τόνισε η αεροπορική εταιρεία σε δήλωση που εστάλη μέσω email.

«Οι 18 θέσεις που απαιτείται να διαθέσει η Air France δεν είναι αρκετές ώστε να επιτρέψουν σε άλλους να προσφέρουν μια ανταγωνιστική πρόκληση στην κυριαρχία της Air France στα αεροδρόμια Paris Charles de Gaulle και Paris Orly», ανέφερε η δήλωση.

Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το γαλλικό σχέδιο για τη χορήγηση έως 4 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση της Air France. Το μέτρο εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις.

«Αυτό θα καταστήσει την πολιτεία τον μεγαλύτερο μέτοχο της Air France» όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire, στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, αποκαλώντας την εξέλιξη «σημάδι δέσμευσης» για την αεροπορική και τις θέσεις εργασίας που προσφέρει στην χώρα.

Βάσει της συμφωνίας, η Air France θα παραιτηθεί από 18 θέσεις απογείωσης και προσγείωσης στο Paris-Orly, αριθμός που ανέρχεται στο 4% του τρέχοντος χαρτοφυλακίου της στο αεροδρόμιο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr