NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Αυξήσεις ή εργασία 4 ημερών: Νέα συμφωνία στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Αυξήσεις ή εργασία 4 ημερών: Νέα συμφωνία στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία
07_04_2021 | 14:11 07_04_2021 | 14:12
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Βιομηχανία

​Η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της Γερμανίας, η IG Metall, συμφώνησε σε μια αύξηση μισθού 2,3%, η οποία θα καταβληθεί είτε εξ ολοκλήρου είτε ως μέρος της μετάβασης σε μια εβδομάδα τεσσάρων εργάσιμων ημερών, σε μια βασική βιομηχανική περιοχή, αποτελώντας ένα σημείο αναφοράς για 3,9 εκατομμύρια εργάτες σε ολόκληρη την γερμανική επικράτεια.

Οι μισθοί θα αυξηθούν από τον Ιούλιο, αλλά τα επιπλέον χρήματα δεν θα καταβληθούν μέχρι τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους, ως το 18,4% ενός μηνιαίου μισθού, σύμφωνα με την IG Metall. Μια ισοδύναμη πληρωμή τον Φεβρουάριο του 2023 θα ανέρχεται στο 27,6% του μηνιαίου μισθού. Θα υπάρχει επίσης ένα εφάπαξ «coronavirus premium» 500 ευρώ.

Το πακέτο είναι δομημένο με σκοπό να επιτρέψει σε ορισμένους εργαζόμενους να μετακινηθούν σε μια τετραήμερη εβδομάδα εργασίας, χωρίς σημαντική απώλεια αποδοχών. Οι εργοδότες και τα συμβούλια των επιχειρήσεων θα διαβουλευθούν σχετικά με την επιλογή που θα ακολουθηθεί στην εκάστοτε περίπτωση.

Η IG Metall, η οποία εκπροσωπεί 2,2 εκατομμύρια εργαζομένους σε εθνικό επίπεδο, είχε αρχικά απαιτήσει αύξηση μισθού 4%. Οι εργοδότες υποστήριξαν ότι δεν υπήρχε περιθώριο λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας. Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 5% πέρυσι.

Οι συμφωνίες στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, η οποία φιλοξενεί το ένα πέμπτο του πληθυσμού των 83 εκατομμυρίων της Γερμανίας, παραδοσιακά χρησιμεύουν ως πρότυπο για συμφωνίες σε ολόκληρη τη χώρα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr