NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

HSBC: Μόνιμη εργασία από το σπίτι για περισσότερους από 1.200 υπαλλήλους

HSBC: Μόνιμη εργασία από το σπίτι για περισσότερους από 1.200 υπαλλήλους
07_04_2021 | 15:50 07_04_2021 | 15:52
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Τράπεζες

Η HSBC μεταφέρει περισσότερους από 1.200 υπαλλήλους της στη Βρετανία σε συμβάσεις μόνιμης εργασίας από το σπίτι, σε μια από τις ισχυρότερες ενδείξεις για το πώς οι τράπεζες υιοθετούν τις αλλαγές στα πρότυπα εργασίας με στόχο τη μείωση του κόστους.

Περίπου το 70% των 1.800 υπαλλήλων τηλεφωνικών κέντρων της τράπεζας που εδρεύουν σε όλη την Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία προσφέρθηκαν εθελοντικά να μην επιστρέψουν σε εργασία από το γραφείο, όπως δήλωσε η Unite, ένα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα της Βρετανίας.

Ένας εκπρόσωπος της HSBC UK δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με συναδέλφους του κέντρου που εξυπηρετούν πελάτες λιανικής σχετικά με τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προσφέρουμε ευελιξία στην τοποθεσία εργασίας, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι ο τρόπος που εργαζόμαστε ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών μας. Αυτές οι συζητήσεις συνεχίζονται».

Η Unite είπε ότι η HSBC προσφέρει στους υπαλλήλους 300 λίρες (414,75 δολάρια) ετησίως σε όσους εργάζονται από το σπίτι, για την κάλυψη πρόσθετων εξόδων, όπως οι υψηλότεροι λογαριασμοί θέρμανσης και ηλεκτρικής ενέργειας.

Το ένα τέταρτο του προσωπικού απέρριψε την προσφορά καθώς θέλουν να εργάζονται και από το γραφείο, τουλάχιστον μερικές φορές, ενώ το 5% προτιμά να επιστρέψει μόνιμα στο γραφείο.

Η HSBC και άλλες βρετανικές τράπεζες έχουν αρχίσει να μειώνουν τους χώρους γραφείων, εν μέρει επειδή το προσωπικό εργάζεται από το σπίτι.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr