NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Μητσοτάκης: Θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών

Μητσοτάκης: Θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών
08_04_2021 | 11:14 08_04_2021 | 11:16
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση, Υγεία

Στο θέμα του εμβολιασμού των υγειονομικών και για το εάν αυτός θα πρέπει να είναι υποχρεωτικός αναφέρθηκε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε «θέλω να σας πω ότι με απασχολεί πολύ το ζήτημα αυτό. Στην παρούσα φάση δεν θέλω να δημιουργήσω εστίες έντασης μέσα στα νοσοκομεία αλλά πρέπει να σας πω ότι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να το ξαναδούμε το θέμα από διαφορετική οπτική γωνία».

Σύμφωνα με τον ίδιο «θα πρέπει να το συζητήσουμε πολύ σοβαρά και κατά την άποψη μου σε ουδέτερο χρόνο, όταν δεν θα έχουμε τόση πίεση στο σύστημα υγείας, πρέπει να καταστήσουμε απόλυτα σαφές ότι δεν μπορείς να είσαι υγειονομικός, να έχεις την ιερή αποστολή να φροντίζεις συμπολίτες μας οι οποίοι είναι άρρωστοι και εσύ ο ίδιος να μην προστατεύεσαι. Και με το να μην προστατεύεσαι εσύ και αφενός να κινδυνεύεις αλλά να κινδυνεύεις να διασπείρεις και τον ιό μέσα στον χώρο που είναι ταγμένος να παρέχει υπηρεσίες υγείας.

Κατά συνέπεια, ναι, πιστεύω ότι η συζήτηση πρέπει να ανοίξει. Δεν θέλω να ανοίξει τώρα αλλά πιστεύω ότι σε ουδέτερο χρόνο, το φθινόπωρο, πρέπει να ξαναδούμε το ζήτημα αυτό από την αρχή.»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr