NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Προκήρυξη Β’ Κύκλου της Δράσης «e-λιανικό» εντός του Απριλίου

Προκήρυξη Β’ Κύκλου της Δράσης «e-λιανικό» εντός του Απριλίου

​Ολοκληρώθηκε, την Τρίτη 6 Απριλίου, η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στη δράση του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων «e-λιανικό - Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου για την ανάπτυξη, αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος».

Η δράση αφορούσε την ανάπτυξη / αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) για μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, με επιχορήγηση έως 5.000 ευρώ.

Συνολικά υποβλήθηκαν 11.503 αιτήσεις από επιχειρήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 53,6 εκ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι 11.200 αιτήσεις αφορούν στην ανάπτυξη e – shop από πολύ μικρές επιχειρήσεις με φυσικό κατάστημα, ενώ οι δραστηριότητες του λιανικού εμπορίου που συγκέντρωσαν την μεγαλύτερη ζήτηση είναι από τους τομείς των ειδών ιματισμού, υποδημάτων, γυναικείων ετοίμων ενδυμάτων, κοσμημάτων κ.α.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, μετά την επιτυχή εξέλιξη του α’ κύκλου, προγραμματίζει την προκήρυξη β’ κύκλου της σχετικής δράσης εντός του Απριλίου, με τον υπόλοιπο προϋπολογισμό.

Υπενθυμίζεται ότι σκοπός του προγράμματος είναι η επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους υπό το καθεστώς της πανδημίας κορονοϊού (COVID-19), να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και του ψηφιακού μετασχηματισμού αυτών και να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εσωτερικούς τους χώρους.

Δικαιούχοι του Προγράμματος είναι μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που:

  • δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου (ΚΑΔ 47 «Λιανεμπόριο» και αναλυτικοί αυτού) είτε ως κύριο ΚΑΔ είτε ως δραστηριότητα με τα μεγαλύτερα έσοδα,
  • διατηρούν φυσικό κατάστημα,
  • έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά.

Επιλέξιμες Δαπάνες

Σε κάθε επιχείρηση (διακριτό ΑΦΜ) θα αποδίδεται συνολική επιχορήγηση έως του ποσού των 5.000,00 €. Οι επιλέξιμες δαπάνες της Δράσης αφορούν σε Εξοπλισμό Πληροφορικής και Λογισμικό, και έχουν ως ακολούθως:

  • Eξυπηρετητές/διακομιστές (server) για τη φιλοξενία εφαρμογών – λογισμικού απαιτούμενου για την δημιουργία/αναβάθμιση και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, με τα συνοδευτικά στοιχεία του (πληκτρολόγια, οθόνη, κλπ.) και το απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα. Επιτρέπεται και η απόκτηση με τη μορφή του Infrastructure as a Service (IAAS).
  • Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (Desktop/Laptop).
  • Αλλος τεχνολογικός εξοπλισμός σχετικός με την δημιουργία/αναβάθμιση και την λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (π.χ. εξοπλισμός δικτύου, Bar code readers, εκτυπωτές, κλπ).
  • Υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης/αναβάθμισης και διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop συμπεριλαμβανομένων των λογισμικών παραγγελιοληψίας, αποθήκης και ηλεκτρονικών πληρωμών και υπηρεσιών Φιλοξενίας (hosting, collocation, κτλ).
  • Ανάπτυξη ή/και πιστοποίηση ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, δωρεάν προ αξιολόγηση καθώς και ενημέρωση για την συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών μπορείτε να επικοινωνήσετε με την HFT Consultantsστο τηλ 2106565400 ή στο info@hft.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr